Honda, furnizor oficial de motoare pentru echipa de Formula 1 Aston Martin

Autor: Adrian Somai 28 mai 2023 Știri auto
Honda, furnizor oficial de motoare pentru echipa de Formula 1 Aston Martin

Honda a anunțat în această săptămână că începând cu anul 2026 va deveni furnizorul oficial de motoare al echipei de Formula 1 Aston Martin. Astfel, cei de la Aston Martin vor înlocui peste trei ani motoarele furnizate până acum de germanii de la Mercedes. În ultimii ani, producătorul nipon a colaborat în această direcție cu echipa Red Bull.

Anul 2026 se va dovedi a fi un an important pentru Formula 1, numeroase schimbări majore urmând să fie implementate începând cu acel sezon competițional. Mai exact, începând cu 2026 Formula 1 va trece la utilizarea de combustibili sintetici. Tot de atunci vor fi introduse, de asemenea, noi reguli cu privire la costurile pe care le pot avea echipele pe parcursul competiției.

„Unul dintre motivele principale pentru decizia noastră de a ne asuma o nouă provocare în Formula 1 este că elita competițiilor auto ale lumii se străduiește să devină una sustenabilă, care este în linie cu direcția pe care Honda și-a propus-o pentru neutralitatea de carbon și va deveni o platformă care va facilita dezvoltarea tehnologiilor noastre de electrificare”, a declarat cu această ocazie Toshiro Mibe, CEO-ul Honda.

Honda, experiență bogată în Formula 1

Lawrence Stroll, președintele echipei de Formula 1 Aston Martin, s-a dovedit a fi la fel de entuziasmat de această decizie, declarând următoarele: „Aș vrea să spun bunvenit celor de la Honda în echipa Aston Martin Aramco. Împărtășim același impuls, determinare și ambiție pentru a învinge pe pistă. Honda este un titan global și succesul său în motorsport este de durată și incredibil de impresionant”.

Japonezii de la Honda au de partea lor o experiență bogată în ceea ce privește Formula 1. De-a lungul anilor, cei de la Honda au participat în cea mai importantă competiție automobilistică a lumii atât cu o echipă proprie, cât și ca furnizor de motoare pentru mai multe echipe puternice precum McLaren, Red Bull, Williams, BAR și Toro Rosso.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: F1.com


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide