Porsche renunță la ideea unui proiect în Formula 1

Autor: Ionuț Vîlciu 23 mart. 2023 Știri auto

Porsche pare că renunță la ideea proiectului său în Formula 1. În schimb, producătorul german ar urma să se concentreze pe alte competiții.

După ce a fost respins de Red Bull și McLaren, Porsche pare că nu mai vrea un loc în Formula 1. Porsche se va concentra, în schimb, pe programul său de Formula E și pe întoarcerea în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Formula 1 este în plină creștere, mai ales că Audi va fi pe grilă începând cu 2026, Red Bull a încheiat un parteneriat pe partea de motoare cu Ford, iar Mario Andretti vrea un loc în competiție și va încerca să își asigure acest loc cu ajutorul General Motors. Însă, potrivit unui nou raport, există un producător de automobile care își va retrage planurile de a se alătura competiției, iar acesta este Porsche, relatează Carscoops.

În mai 2021, atunci CEO-ul Grupului Volkswagen, Herbert Diess, a confirmat că marca din Stuttgart va profita de noile reglementări ale motoarelor din 2026. Dar, în timp ce grupul VW va fi reprezentat de preluarea de către Audi a echipei Sauber, se pare că orice speranță ca Porsche să aibă un loc pe grilă a dispărut.

Porsche renunță la programul de Formula 1

Publicația The Race a raportat faptul că producătorul german de mașini sport și-a încheiat evaluarea oficială a programului de Formula 1. S-a discutat foarte mult despre cum Porsche plănuia să cumpere un pachet de acțiuni în valoare de50% din Red Bull Racing, o afacere care i-ar fi convenit producătorului auto, deoarece i-ar fi furnizat un motor F1 și facilități de dezvoltare prin intermediul diviziei Red Bull Powertrains. Cu toate acestea, a devenit curând evident că cei de la Red Bull nu au vrut să cedeze controlul asupra departamentului și au optat în schimb să se alieze cu Ford începând cu sezonul 2026.

Acest lucru a limitat opțiunile companiei. Se pare că a existat o ofertă timpurie pentru ca VW să cumpere sau să investească în McLaren, dar nici acest demers nu a avut succes. Fără alte echipe care să fie dispuse să vândă, ultima alternativă pentru Porsche de a avea un loc pe grilă ar fi fost să pornească de la zero și să se aplice ca o nouă echipă, FIA deschizând procesul de a mări grila de la 10 echipe la 12 din 2025. Cu toate acestea, construirea unei echipe de la zero ar fi necesitat un angajament financiar semnificativ mai mare decât cel de a cumpăra o entitate existentă.

Planul nu a funcționat, iar producătorul german pare că își va concentra resursele și atenția asupra programului său de Formula E și revenirea în cursa de anduranță de la Le Mans.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide