Honda a proiectat o mască pentru mașini, prin care nu trece niciun virus

Autor: David Andrei 06 ian. 2021 Știri auto

Honda a proiectat o mască pentru mașini, prin care nu trece niciun virus. Aceasta acționează ca un fitru de aer cu proprietăți antivirale.

GALERIE FOTO

Pandemia nu s-a încheiat odată cu apariția vaccinului. Cei de la Honda au înțeles eficiența măștilor în combaterea răspândirii coronavirusului și au proiectat o mască pentru mașină. Astfel, masca este capabilă să distrugă virusul care ajunge în cabină odată cu persoanele infectate. Aceasta poartă denumirea de “Kurumaku” (Piper, în limba română).

Masca inovatoare se montează în sistemul de ventilație. Aceasta îi protejează pe pasageri de eventualitatea unui aer contaminat care ar putea ajunge în interior. Are însă și abilitatea de a acționa asupra aerului din cabină. Astfel, se reduce riscul ca o persoană infectată să răspândească virusul și să-i îmbolnăvească astfel pe ceilalți ocupanți.

Noua mască a fost realizată la Centrul de Producție Honda Motor Co. din Japonia. Specialiștii de la Honda susțin că aceasta reduce riscul de infectare înlăturând particulele emise atunci când o persoană afectată strănută sau tușește. Sistemul utilizează fosfatul de zinc pentru proprietățile sale antivirale și elimină virusul în doar 15 minute în care rămâne în funcțiune ventilația autoturismului.

Cât costă și cât de des trebuie schimbată masca produsă de Honda?

Masca este eficientă și împotriva altor virusuri, anunță reprezentanții Honda. Aceasta trebuie schimbată după aproximativ 15.000 de kilometri sau la un an de la instalare.

Prima mașină care a primit această opțiune este un model care se comercializează exclusiv pe piața niponă. Este vorba despre Honda N-Box, lider în vânzări în segmentul său. (vezi GALERIA FOTO). Opțiunea are un preț de aproximativ 70 de dolari, echivalentul a 57 de euro. Însă nu va mai dura mult până când producătorul japonez va oferi această dotare în gamele de modele rezervate piețelor europene.

Aproape 248.000 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat în Japonia. 3.655 de persoane au pierdut lupta cu boala.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide