Țara în care Honda refuză să mai vândă mașini

Autor: Elena Luchian 30 dec. 2020 Știri auto

Honda a decis. Constructorul nipon nu va mai livra mașini în Rusia. Decizia se va aplica începând cu 2022 și face parte din strategia de reorganizare a operațiunilor globale ale companiei.

GALERIE FOTO

Nu vor mai ajunge mașini noi produse de Honda în Rusia începând cu anul 2022. Compania japoneză va livra acolo doar motociclete și diverse componente. Nu vor mai exista showroom-uri Honda, dar vor continua să funcționeze service-urile. Astfel posesorii de mașini Honda vor putea apela la asistență specializată.

Honda nu are niciun centru de producție pe teritoriul Rusiei, acolo unde a vândut luna trecută doar 79 de mașini. Cifrele reprezintă o scădere cu 50% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. Mai mult, în perioada ianuarie-noiembrie 2020, japonezii au înregistrat o scădere de 15%. Doar 1.383 de mașini cu logo Honda s-au vândut acolo din totalul de 1,3 milioane de unități comercializate anul acesta.

Constructorul și-a redus sistematic gama pentru această piață. Pe piața din Rusia ajung doar două modele Honda. Este vorba despre SUV-urile CR-V și Pilot. Ambele sunt importate din Japonia. Prin comparație, în România ajung modelele Jazz (inclusiv versiunea Crosstar), Civic (Sedan, 5D și Type R), CR-V și HR-V. Recent a ajuns în România și primul model electric al companiei, Honda e, testat deja de echipa Promotor.

Honda nu va deveni un brand electric în viitorul apropiat

Strategia companiei mai include o serie de măsuri radicale. Astfel, începând cu 2023, nu vor mai ajunge în Europa versiuni pe benzină sau diesel. Japonezii vor expedia către “Bătrânul Continent” doar versiuni hibride sau electrice. Potrivit planurilor expuse de vicepreședintele Ian Howells, Honda ia în calcul și utilizarea combustibililor alternativi.

Într-un interviu pentru publicația britanică Autocar, Howells susținea că Honda nu este pregătită să devină un brand electric. “Mașinile electrice sunt mai scumpe cu o treime sau cu jumătate din prețul unui vehicul hibrid sau cu propulsie convențională. Astfel, Honda va prelungi perioada de tranziție, considerând vehiculele hibride o soluție de moment.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide