Honda ne dezvăluie imagini de la testele cu noua Civic Type R

Autor: Mihai Morcovescu 13 dec. 2021 Știri auto

Japonezii de la Honda au publicat fotografii cu prototipul viitorului Civic Type R din timpul testelor de la Suzuka. Imaginile nu sunt însoțite și de detalii de ordin tehnic și estetic. Noul model ar trebui să-și facă debutul comercial în cursul anului 2022.

Noul Civic Type R va avea același motor de 310 CP și 400 Nm

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Într-una dintre imagini, prototipul viitoarei generații Civic Type R apare parcat lângă actualul model. Asta ne ajută să ne facem o idee despre cât de diferite vor fi cele două mașini.

Deși prototipul testat pe legendarul circuit de Formula 1 de la Suzuka apare într-un camuflaj roșu-negru, se pot observa unele detalii de design. Reține atenția partea frontală, care este complet revizuită și care a primit două prize de aer uriașe de-o parte șpi de alta a grilei radiatorului.

De asemenea, partea posterioară a fost la rându-i complet modificată. Se distinge evacuarea triplă integrată în difuzorul de aer și eleronul supradimensionat.

Bazat pe șasiul celei de-a 11-a generații a modelului Honda Civic, lansată în primăvară, viitorul Type R va fi mai rigid, mai lung și mai lat decât predecesorul său.

Din punct de vedere tehnic, este de așteptat ca noul Civic Type R să preia de pe modelul anterior motorul turbo cu 4 cilindri de 2,0 litri. Acesta produce 310 CP și 400 Nm de cuplu.

Se mai știe că noul Civic Type R va fi dezvăluit în cursul anului 2022. Oficialii de la Honda nu au precizat, însă, o dată precisă pentru lansare.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide