Honda și Nissan se aliază pentru a dezvolta mașini electrice împreună

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mart. 2024 Știri auto
Honda și Nissan se aliază pentru a dezvolta mașini electrice împreună

Honda și Nissan încheie un parteneriat prin care să producă împreună mașini electrice. Japonezii vor să se impună în fața brandurilor chineze și Tesla.

Zvonurile s-au dovedit a fi adevărate: Honda și Nissan au confirmat că au semnat un memorandum pentru un studiu de fezabilitate. Cele două companii vor analiza potențialul unui joint-venture prin care să colaboreze pentru dezvoltarea de mașini electrice.

Potrivit Reuters, Nissan și Honda au în vedere un parteneriat strategic pentru a colabora la producerea de componente cheie pentru vehicule electrice și inteligență artificială în platformele software pentru automobile. Parteneriatul ar putea ajuta cei doi producători japonezi să se impună în fața ofensivei de mașini electrice chinezești și în fața unor producători precum BYD sau Tesla.

Nissan și Honda vor să se alieze împotriva producătorilor chinezi

„Producătorii în curs de dezvoltare sunt foarte agresivi și fac progrese cu o viteză incredibilă”, a declarat CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, într-un briefing de presă. „Nu putem câștiga competiția atâta timp cât rămânem la înțelepciunea convențională și la o abordare tradițională”, a spus el.

Vânzările Honda sunt, de asemenea, în inferioritate față de cele ale rivalilor, iar vehiculele electrice au reprezentat mai puțin de 0,5% din vânzările sale globale de aproximativ 2,8 milioane de mașini în primele nouă luni ale anului 2023, arată datele companiei.

Cele două companii au semnat un memorandum de înțelegere fără caracter obligatoriu pentru a analiza zonele de potențială colaborare, dar încă nu au stabilit domeniul de aplicare, a declarat președintele Honda, Toshihiro Mibe. Partenerii sunt deschiși să lucreze împreună în orice regiune, atât în Japonia, cât și în străinătate, a spus Uchida.

Nissan face parte dintr-o alianță cu Renault și Mitsubishi Motors, dar aceasta nu va fi afectată de o potențială alianță cu Honda, a spus CEO-ul Nissan. Nissan lucrează cu Renault pentru vehiculele electrice, în principal în Europa. Următorul Nissan Micra va împărtăși aceeași arhitectură cu noul Renault 5 electric și va fi construit în aceeași fabrică din nordul Franței.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide