Hongqi L5 este cea mai scumpă mașină din China. Cât costă „Rolls-Royce-ul chinezesc”

Autor: Ionuț Vîlciu 23 apr. 2023 Știri auto

Noul Hongqi L5 a debutat în China cu un design exterior modificat și un interior reproiectat cu mai multe ecrane. Cât costă cea mai scumpă mașină din China?

Salonul Auto de la Shanghai a găzduit, printre altele, și debutul celei mai noi generații a navei amiral a producătorului auto chinez Hongqi. Compania a prezentat noul sedan L5, fosta generație a acestei mașini fiind cea mai scumpă disponibilă în China. Aspectul de limuzină al noului model rămâne fidel formei și liniilor clasice ale predecesorului său, îmbinând elemente retro cu o notă modernă, relatează Carscoops.

Chiar dacă cea de-a doua generație a sedanului Hongqi L5 poate fi greu de distins de predecesorul său care a fost introdus inițial în 2014, i-au fost aduse câteva modificări. Aceste modificări includ o grilă cromată mai înaltă și o bară de protecție față redesenată și o secțiune inferioară neagră a grilei care are un element central cromat. Farurile cu tematică retro, similare cu modelul anterior, sunt încorporate în aripile din față. În plus, modelul L5 prezentat în Shanghai a fost vopsit în două tonuri, cu alb și albastru, o notă de design care a atras atenția.

Elemente de design inspirate de la Rolls-Royce

Dacă privim mașina din lateral, devine imediat evident că designul a fost inspirat de la Rolls-Royce. Observăm acest lucru în partea frontală masivă, verticală, dar și la linia geamurilor laterale alungită spre spate. De asemenea ornamentele cromate din jurul geamurilor laterale și accentele cromate de pe mânerele ușilor și roțile cromate aduc aminte de modelele producătorului britanic.

Interiorul lui Hongqi L5 este o combinație între vechi și nou. De exemplu, există un volan simplu cu două spițe, dar planșa de bord este dominat de trei afișaje masive. În ciuda prezenței acestor ecrane, Hongqi nu a mutat toate comenzile pe aceste ecrane și, în schimb, cabina are încă o mulțime de butoane fizice pe bord și de-a lungul consolei centrale.

Hongqi L5 este cea mai scumpă mașină din China

Chiar dacă nu cunoaștem prea multe detalii despre Hongqi L5, sursele din presa locală sugerează că sedanul va fi echipat cu un motor V8 turbo în standard. Generația anterioară a fost oferită atât cu un motor V8 de 4,0 litri și 381 CP, cât și cu un V12 de 6,0 litri. Încă nu au fost dezvăluite detaliile privind prețurile noii generații, dar originalul L5, care a fost produs în număr limitat, avea un preț de bază de aproximativ 6 milioane de yuani sau circa 800.000 de euro, făcându-l de departe cea mai scumpă mașină care putea fi achiziționată din China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide