Noutățile Nissan de la Salonul Auto de la Shanghai: un nou SUV electric și conceptul Pathfinder

Autor: Bogdan Bârliga 20 apr. 2023 Știri auto

Piața din China este foarte importantă pentru Nissan și producătorul nipon a prezentat mai multe modele cu care vrea să-și crească cifrele de vânzări în viitor în această zonă. Noul concept Pathfinder prezentat la Salonul Auto de la Shanghai prefigurează un model produs în serie cu șapte locuri.

Pe partea de electrificare Nissan a prezentat un nou SUV electric denumit Arizon și acest model a fost conceput special pentru piața chineză. La standul companiei japoneze a fost expus și conceptul sport cabrio Max-Out, iar Nissan a mai anunțat că noul Qashqai va debuta în august pe piața din China.

Conceptul Arizon introduce un nou asistent personal virtual numit Eporo, care ridică experiența de conducere dincolo de mobilitate.

Salonul Auto de la Shanghai 2023: ce modele a adus Nissan

Conceptul Arizon, creat de o echipă chineză care profită de expertiza globală în domeniul vehiculelor electrice a Nissan, este conceput pentru a servi drept partener multifuncțional pentru șoferii din China. Construit pe platforma CMF EV, Arizon are un centru de greutate scăzut și prezintă un interior minimalist asociat cu un acoperiș extins din sticlă cu reglare automată.

Acest concept include un nou asistent personal virtual numit Eporo, care ridică experiența de conducere dincolo de mobilitate. Eporo poate interacționa cu pasagerii într-un mod asemănător omului și poate oferi răspunsuri precise utilizând timpul, vremea și alte date. Arizon are, de asemenea, un sistem inovator de iluminare interactiv care recunoaște oamenii și adaptează automat iluminarea pentru a se potrivi preferințelor acestora. Ambianța de iluminare poate fi ajustată și prin moduri intuitive, inclusiv timp liber, relaxare, somn și surpriză, oferind ospitalitate premium cu interacțiuni perfecte și personalizate.

Tot la Salonul Auto de la Shanghai compania niponă a expus conceptul Pathfinder și Nissan vrea să profite de experiența pe segmentul off road oferită de modelul de serie lansat prima dată în 1985.

Conform informațiilor oferite de companie conceptul Pathfinder are un exterior complet reproiectat și va fi la baza unui viitor SUV de serie ce va putea fi configurat și cu trei rânduri de scaune. Până la momentul publicării acestui material Nissan nu a prezentat detalii tehnice pentru conceptele Arizon și Pathfinder.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Nissan


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide