Hongqi S9 – Chinezii au construit un hypercar care ajunge de la 0 la 100 km/h în 1,9 secunde!

Autor: Elena Luchian 20 apr. 2021 Știri auto

Hongqi S9 este hypercar-ul construit de chinezi, care ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 1,9 secunde. Da, ați citit bine. Asiaticii vor să-l trimită în Europa pentru a rivaliza cu modelele de peste 1000 de cai putere de aici. Tot aici intenționează să-l construiască.

GALERIE FOTO

Producătorul chinez a deschis deja lista de comenzi. Noua sa creație, Hongqi S9, este expusă, zilele acestea, la Salonul Auto de la Shanghai și eclipsează modelele din jurul său.

Hongqi S9 este inspirat de prototipul L-Concept, dezvăluit de asiatici în toamna anului 2019, la Salonul Auto de la Frankfurt. Versiunea de serie va intra în producție anul acesta.

Modelul este proiectat de către fostul șef al diviziei de Design de la Volkswagen, Walter de Silva. Italianul este omul care, în anii 2000, a desenat și prima generație a lui Audi R8.

Mașina vine cu o serie de inovații în ceea ce privește designul. Apar prize de aer chiar în faruri. O caroserie vopsită în roșu, care contrastează cu suprafețe mari din fibră de carbon, creează o imagine izbitoare. Pentru a optimiza consumul de energie, Hongqi S9 este dotat cu geamuri heliomate, care își modifică gradul de transparență.

Noul Hongqi S9 are peste 1.400 de cai putere

Hypercar-ul “made in China” este pus în mișcare de un sistem plug-in hybrid. Acesta integrează un motor V8 și un motor electric, care dezvoltă împreună 1.420 de cai putere. Mașina este capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 1,9 secunde. Viteza sa maximă este una incredibilă: 402 km/h.

Doar 99 de astfel de mașini vor fi produse. Surse neoficiale susțin că Hongqi S9 va fi construit nu în China, ci la Modena, în Italia. Constructorul asiatic își dorește astfel să cucerească piața europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide