Cum fură hoții mașini în București? Poliția i-a urmărit pe străzile Capitalei

Autor: David Andrei 30 ian. 2021 Știri auto

Hoții de mașini nu iau vacanță în pandemie. Șoferii trebuie să fie precauți. O metodă mai veche revine în actualitate. Polițiștii au urmărit un hoț pe străzile Capitalei.

GALERIE FOTO

Polițiștii au prins un bărbat în vârstă de 22 de ani care furase nu una, ci două mașini. Oamenii legii l-au urmărit pe acesta pe străzile din sectorul 6 al Capitalei, în seara zilei de vinery, 29 ianuarie.

Hoțul furase prima mașină din Curtea de Argeș. De acel autoturism s-a folosit pentru a acționa și în București. De fiecare dată, metoda a fost aceeași.

Bărbatul, însoțit de un complice, a lovit o mașină în apropierea unui complex comercial din Sectorul 6 al Capitalei, potrivit informațiilor furnizate de poliție. El și șoferul lovit au coborât din mașini pentru a inspecta pagubele. Bărbatul care provocase tamponarea s-a urcat în vehiculul accidentat și a fugit de la fața locului.

Doi polițiști de la secția 20 au observat incidentul și au pornit în urmărirea mașinii furate. Aceștia au cerut și intervenția altor echipaje. În cele din urmă, mașina urmărită a fost oprită pe o stradă din Sectorul 6. Șoferul a fost imobilizat și dus la secția 20 din cartierul Drumul Taberei.

„Din primele date s-a stabilit că bărbatul ar fi sustras primul autoturism pe care îl conducea la momentul producerii accidentului din municipiul Curtea de Argeş, după ce ar fi amenințat o altă persoană cu un cuțit”, au anunțat reprezentanții Poliției Capitalei.

Metode inedite încercate de hoții de mașini

Hoții de mașini sunt tot mai inventivi. În urmă cu două luni, un bărbat în vârstă de 62 de ani s-a prezentat la controlul vamal, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, cu un Mercedes-Benz Clasa C. Ulterior s-a dovedit că cei care încercau să introducă mașina în țară au apelat la această categorie de vârstă pentru a nu trezi suspiciuni.

Și mai creativi au fost cei care au transformat o mașină premium într-un transport de deșeuri pentru a putea trece frontiera. Frauda a fost descoperită la punctul de trecere a frontierei de la Petea (Satu Mare). Mașina era ascunsă într-o remorcă, fără roți și fără numere de înmatriculare. (vezi GALERIA FOTO).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide