Hoții nu fură doar mașini de lux. Ce au descoperit polițiștii de frontieră

Autor: George Cristea 11 oct. 2020 Știri auto

Hoții nu fură doar mașini de lux. Este ceea ce au descoperit polițiștii de frontieră din județul Botoșani în urma unui control de rutină.

Intră în Galeria FOTO

Cele mai multe cazuri de mașini furate care au fost depistate de polițiștii de frontieră au ca subiect mașini de lux cu valoare de zeci de mii de euro. Este oarecum normal, dacă tot își riscă pielea, hoții preferă să o facă pentru mize cât mai mari. Dar nu întotdeauna se întâmplă așa, după cum o dovedesc capturile recente ale Poliției de Frontieră. Se pare că disperarea hoților de mașini a crescut, și acum se mulțumesc și cu mașini de valori mai mici.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au descoperit şi indisponibilizat un autoturism marca VW Jetta ce figura ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Norvegia. Acesta avea o valoare de numai 8.500 de euro – cam de 5-10 ori mai puțin decât captura obișnuită în cazul mașinilor de lux.

Hoții nu fură doar mașini de lux. Care sunt cele mai ieftine mașini furate?

„În data de 09 octombrie, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani, în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Botoșani, au declanșat o acțiune pentru combaterea traficului de auto furate pe raza municipiului Botoșani. În cadrul acțiunii, în baza unor informații, a fost depistat în trafic un autoturism marca Volkswagen Jetta, condus de un cetățean român. Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a maşinii, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, constatând că aceasta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Norvegia. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 40.800 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Botoșani.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 40.800 de lei, a fost confiscat. Acesta nu este însă cel mai ieftin autoturism capturați de polițiștii de frontieră. Cei mai săraci hoți par să fi fost depistați de polițiștii din Sighetu Marmației, cu o mașină care valorează numai 2.000 de euro, furată din Germania. Fără doar și poate, dintr-un cimitir de mașini…

Până de curând, cea mai „modestă” captură în materie de mașini a fost făcută în Vama Albița, fiind vorba de trei mașini Skoda Superb, fiecare fiind evaluată la circa 25.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide