Huawei reinventează volanul. Ce funcții vrea să integreze gigantul tech în volanele mașinilor

Autor: Ionuț Vîlciu 04 aug. 2023 Știri auto

Huawei are planuri mari pentru modul în care folosim volanul mașinii noastre. Gigantul chinez vrea să integreze gesturi în inelul volanului cu care șoferii să poată controla diferite funcții.

Huawei este unul dintre marile companii din industria tehnologiei care vrea să se extindă pe piața auto. În comparație cu concurenții săi, gigantul tehnologic chinez se bazează pe software și tehnologie pentru a-și face loc în industria auto. De altfel, nu este singurul mare nume din lumea tehnologiei care vrea să aibă o parte din lumea auto. Apple lucrează la prima sa mașină electrică își consolidează prezența prin intermediul Android Automotive, software care stă la baza sistemului de infotaiment pentru mai multe mașini de la producători precum Volvo, Polestar sau Renault.

Între timp, Hyundai încearcă alte lucruri, în continuare legate de spectrul auto. Conform Autoevolution, compania chineză a patentat o tehnologie care ar putea ajunge în viitor pe diferite mașini.

Huawei vrea să schimbe modul în care folosim volanul mașinilor noastre

Cel mai recent concept adus de Huawei este un volan cu gesturi integrate, permițând șoferilor să îndeplinească sarcini specifice mult mai rapid. În teorie, șoferii își pot ține întotdeauna mâinile pe volan, chiar dacă doresc să controleze redarea muzicii sau să regleze volumul.

Brevetul depus indică faptul că volanul va folosi mai multe segmente radiale și fiecare segment ar integra tehnologia pentru a detecta gesturile mâinii. Sistemul ar permite șoferilor să efectueze anumite operațiuni, cum ar fi glisarea în sus și în jos pe volan pentru a crește și a reduce volumul muzicii. Alte gesturi, cum ar fi o atingere dublă pe volan, ar putea permite schimbarea melodiei sau lansarea asistentului digital.

În acest fel, butoanele de pe volan ar deveni redundante și ar putea fi eliminate de pe volan, iar acestea vor deveni mai puțin aglomerate. Tehnologia Huawei este încă în stadiul de brevetare, așa că nu ar trebui să ne așteptăm să ajungă prea repede în producția de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide