Volanul custom de Tesla care eclipsează până și faimosul „Yoke” – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 iul. 2023 Știri auto

Tesla a stârnit câteva controverse odată cu introducerea faimosului volan de tip „Yoke”. Am întâlnit în trafic o Tesla Model 3 echipată cu un volan custom, care ar putea să eclipseze până și faimosul Yoke.

Tesla este o companie cunoscută pentru mașinile sale electrice care, în ciuda tuturor problemelor, au reușit să se impună pe piața electricelor, fiind unele dintre cele mai bine vândute mașini alimentate cu baterii.

De-a lungul timpului, compania a cochetat cu diverse glume și easter eggs, tot felul de secrete ascunse, mai mult sau mai puțin, dar și funcții interesante. Putem să ne aducem aminte de ușile „Falcon” de pe Tesla Model X, un sistem care deschide vertical ușile, dar le și articulează, pentru a nu lovi obstacole, dar și pentru a facilita accesul în mașină.

O altă idee năstrușnică a companiei a fost volanul de tip Yoke, care renunța la forma de cerc cu care ne-am obișnuit, fiind mai asemănător cu manșa unui avion, decât cu un volan de mașină.

Volan custom montat pe Tesla Model 3

Volanul Yoke nu a fost montat pe Model 3 sau Y, fiind rezervat pentru mașinile mai scumpe ale producătorului, Model S și X. Între timp, Tesla a decis să ofere, pe lângă Yoke, și un volan normal, circular.

Proprietarul exemplarului de Tesla Model 3 pe care noi l-am zărit în trafic a decis să facă fix opusul, transformând volanul mașinii sale într-unul mai asemănător cu cel întâlnit pe modelele mai scumpe.

Partea de sus a fost tăiată, iar părțile laterale au fost sculptate pentru a avea un aspect mai sportiv. De asemenea, pentru a se asorta cu interiorul alb al mașinii, proprietarul a ales să îmbrace volanul într-o piele albă, cu cusături contrastante.

Există destule companii de tuning, inclusiv în România, care confecționează astfel de volane personalizate, în diferite forme și mărimi, dar și diferite materiale, cum ar fi fibra de carbon sau Alcantara. Dacă dorești să achiziționezi un astfel de volan pentru mașina ta, vei avea de plătit aproximativ 900 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide