Hummer se întoarce și e electric. Cum arată și cât costă colosul american?

Autor: Elena Luchian 05 apr. 2021 Știri auto

Hummer se întoarce și este electric. General Motors a construit colosul cu o caroserie tip SUV cu emisii zero, la jumătate de an de la prezentarea versiunii pick-up.

GALERIE FOTO

Hummer EV are 842 de cai putere și poate parcurge până la 483 de kilometri între două încărcări. Așa cum era de așteptat, SUV-ul preia soluțiile tehnice ale pick-up-ului lansat anul trecut.

În partea frontală atrage atenția grila iluminată, flancată de farurile înguste. Scutul de protecție integrează două inele, un semn că modelul este pregătit, în continuare, pentru trasee grele în afara asfaltului.

Modelul este echipat cu plafonul panoramic Infinity. Aripile proeminente fac loc jantelor de mari dimensiuni. Rămâne, pe ușa portbagajului, roata de rezervă.

Se regăsesc la bord instrumentarul de bord digital de 12,3 inci și un ecran tactil de 13,4 inci, cu aspect robust.

Consola centrală masivă integrează selectorul transmisiei și comutatorul prin intermediul căruia se poate selecta modul de rulare.

SUV-ul Hummer electric – cifre fenomenale

Noul Hummer electric poate fi comandat în versiune Edition 1 până la începutul anului 2023, cu preț de 105.595 de dolari (110.595 de dolari cu pachetul Extreme Off-Road). Această versiune este pusă în mișcare de trei motoare electrice, care dezvoltă împreună 842 de cai putere și un cuplu fenomenal, de 15.592 Nm. Sunt cifre care propulsează SUV-ul de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde.

Constructorul îi trece în cont o autonomie de până la 483 de kilometri. Pachetul Extreme Off-Road îngreunează mașina și vine la pachet cu un compromis în ceea ce privește aerodinamica. Astfel, autonomia mașinii dotate cu acest pachet optional scade la 451 de kilometri.

Vor ajunge în gamă și versiunile 2X și 3X. Prima va fi echipată cu două motoare, pentru un total de 634 de cai putere și 10.033 Nm și va avea un preț de pornire de 89.995 de dolari. Cea de-a doua, 3X, va primi sistemul de propulsie disponibil la Edition 1, cu trei motoare electrice, pentru 99.995 de dolari. O versiune entry-level, cu autonomie de 402 kilometri, va fi disponibilă abia din 2024. Aceasta va porni de la 79.995 de dolari.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide