GM a prezentat noul Hummer cu propulsie electrică

Autor: George Cristea 21 oct. 2020 MASINI NOI

GM a prezentat noul Hummer cu propulsie electrică. Acesta este produs sub brandul GMC și este promovat ca „primul supertruck din lume”.

Intră în Galeria FOTO

Dispariția mărcii Hummer i-a întristat pe fanii mașinilor masive, dar uriașul SUV inspirat de vehiculele militare Humvee nu își mai avea loc într-o lume preocupată din ce în ce mai mult de eficiență și un mediu curat. General Motors a ținut cont de feedback-ul primit de la clienți și a relansat numele Hummer, dar nu ca brand, ci ca model sub sigla GMC. Pentru a-i liniști pe ecologiști, noul model are sistem de propulsie electric, unul dintre cele mai avansate de pe piață.

GMC Hummer a fost anunțat încă din această primăvară și ar fi trebuit să fie lansat în vară. Din cauza pandemiei, momentul întâlnirii cu clienții a fost amânat, abia acum fiind prezentată versiunea finală. Primele mașini vor ajunge la dealeri în vara anului viitor, iar acestea nu vor fi cele mai ieftine. GM a anunțat un preț pentru modelul de lansare Edition 1 de 112.695 de dolari (circa 95.000 de euro), deloc modest. GM va oferi și versiuni mai ieftine la intervale de un an – 99.995 dolari în 2022, 89.995 în 2023 și 79.995 în 2024.

Pentru a face prețul de achiziție mai puțin excesiv, GM promite performanțe de supercar pentru GMC Hummer – de unde și denumirea metaforică de „supertruck”. Pentru că da, GMC Hummer nu mai este un SUV ca modelele comercializate anterior sub acest brand, ci un pick-up cu cabină dublă.

GM a prezentat noul Hummer. Ce specificații are pick-up-ul electric al GM?

Rivalul viitorului Tesla Cybertruck și al lui Rivian R1T se laudă cu o accelerație de la 0 la 60 mph (circa 96 km/h) în trei secunde, asigurată de cele trei motoare electrice ale sale. Puterea totală a acestora depășește 1.000 de cai-putere. Cuplul la roată poate atinge o valoare impresionantă, de peste 15.000 Nm, cu toate că valoarea reală a cuplului motor va fi ceva mai moderată (dacă se poate spune așa), de circa 2000 Nm.

GM vorbește de o autonomie de peste 560 km pentru GMC Hummer în versiunea Edition 1. Aceasta dispune de capabilități fast charge la o putere maximă de 350 kW și poate crește autonomie cu 150 km după 10 minute de încărcare.

Toate acestea sună impresionant, dacă Tesla Cybertruck nu i-ar fi superior la toate capitolele. Cea mai puternică versiune va fi Tri-Motor AWD care accelerează de la 0-100 de km/h în 2,9 secunde. Această configurație oferă o autonomie de 800 de km și o viteză maximă 209 km/h. Va costa însă numai 69.900 de dolari, mult mai puțin decât GMC Hummer.

La fel de impresionant este și Rivian R1T, care oferă specificații la fel de impresionante, la un preț asemănător. În aceste condiții, ne așteptăm ca GM să revizuiască prețul viitorului său pick-up electric. La urma urmei, până anul viitor mai este multă vreme, iar piața vehiculelor electrice s-ar putea schimba radical până atunci.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide