Hyundai a prezentat primele imagini teaser cu viitorul i20 N

Autor: George Cristea 07 oct. 2020 Știri auto

Modelele sportive atrag atenția publicului ca un magnet, ceea ce explică interesul enorm pentru gama N a modelelor Hyundai. Viitorul Hyundai i20 N va ajunge la clienți abia peste un an, dar producătorul coreean a oferit deja primele imagini.

Intră în Galeria FOTO

Hyundai a testat noul model pe Nürburgring pentru a pune la punct dinamica primului său model sportiv din segmentul B. Potrivit comunicatului laconic oferit de producătorul coreean, i20 N a fost dezvoltat având ca sursă de inspirație modelul de competiție i20 WRC.

Designul urmărește tema celuilalt model al gamei N, i30 N. Partea frontală este dominată de prizele de aer de dimensiuni mai mari, adaptate motorului turbo și sistemului de răcire a frânelor. Pe lateral, jantele de 18 inchi cu finisaj gri mat și etrierele de frână personalizate cu logo-ul N subliniază sportivitatea modelului. Spoilerul din spate evidențiază performanțele aerodinamice.

Hyundai i20 N: Ce aduce nou versiunea sportivă?

Exemplarul care apare în imaginile teaser este vopsit în culoarea Performance Blue, disponibilă exclusiv în gama N, în timp ce pragurile și pavilionul poartă ceea ce Hyundai numește „Phantom Black”. Accentele roșii întăresc, ca și în cazul lui i30 N, imaginea modelului dezvoltat de divizia de performanță Hyundai N. Judecând exclusiv după aspect, Hyundai i20 N arată mult mai agresiv decât rivalele VW Polo GTI sau Ford Fiesta ST.

Hyundai nu a oferit informații legate de specificații și performanțele lui i20 N. Surse din piață vorbesc de o versiune a motorului T-GDi de 1,6 litri, capabil să dezvolte peste 200 CP. Cuplul va fi transmis roților din față prin intermediul unei transmisii manuale cu șase trepte. Performanțele sportive sunt asigurate de un diferențial cu alunecare limitată.

Hyundai a prezentat recent și o echipare de inspirație sportivă pentru i20, pe care a denumit-o N Line. Aceasta oferă în principiu doar elemente de design, putând fi comandată inclusiv cu motor aspirat de 84 CP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide