Hyundai anunță generații noi pentru i10, i20 și i30

Autor: Adrian Somai 07 mart. 2023 Știri auto

Hyundai Kona de generație nouă nu este singura surpriză a constructorului asiatic din această săptămână, un oficial important al companiei confirmând generații noi pentru alte trei modele din gamă. Este vorba despre modelele i10, i20 și i30, toate urmând să primească o generație nouă, potrivit anunțului făcut de șeful diviziei Hyundai pe plan european.

Constructorii din industria auto se confruntă cu norme tot mai stricte din punct de vedere al emisiilor pe plan european, introducerea normei Euro 7 făcând viața și mai grea pentru producătorii care au în gamă modele de dimensiuni mici, echipate cu motorizări clasice. Prețurile acestor modele vor ajunge să fie atât de mari încât nu vor mai fi profitabile, ceea ce îi face pe mulți producători să ia în calcul transformarea lor în modele electrice.

În ciuda cererii tot mai mari pentru modelele de dimensiuni mai mari, crossovere sau SUV-uri, Hyundai pare să nu renunțe la clienții modelelor de dimensiuni mici. Astfel, Hyundai confirmă acum că modelele i10, i20 și i30 vor primi generații noi în perioada următoare.

Hyundai nu vrea să renunțe la niciun client

“Acum ne gândim la strategia pe termen lung pentru ceea ce va urma sub modelul Kona. Deocamdată, i10, i20 și i30 sunt încă în planul nostru, chiar și pentru următoarea generație. Nu vrem să pierdem niciun client. Nu vreau să mă îndepărtez de niciun grup de clienți. Așadar, trebuie să ne gândim la clienții pe care îi avem pentru i10, i20, i30”, a afirmat pentru Autocar Michael Cole, șeful diviziei europene a celor de la Hyundai.

Chiar și așa însă, asta nu înseamnă că aceste trei modele nu vor fi electrificate într-un fel sau altul. Mai ales în contextul în care Hyundai și-a asumat faptul că începând cu 2035 va vinde exclusiv mașini electrice pe piața auto europeană.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide