Noua generație Hyundai Kona a fost prezentată oficial. Versiunea electrică are autonomie de 490 de km

Autor: Bogdan Bârliga 07 mart. 2023 Știri auto

Hyundai a prezentat noua generație Kona pentru versiunea disponibilă la nivel global, iar noul model dispune de o gamă variată de motorizări și variante sportive N Line pentru fiecare dintre acestea. Față de generația anterioară modelul a crescut ușor la capitolul dimensiuni și a fost dotat cu un pachet generos de sisteme avansate de asistență pentru șofer.

Hyundai Kona este un model popular și în România, iar noua generație aduce un plus mai ales prin versiunea electrică ce poate fi comandată acum cu două tipuri de baterii. Așa cum spuneam modelul companiei din Coreea de Sud a crescut în dimensiuni: lungimea sa este acum de 4.355 mm (175 mm în plus față generația anterioară din 2017), lățimea este de 1.825 mm (plus 25 mm), înălțimea este de 1.575 mm (plus 20 mm), iar ampatamentul de 2.660 mm este la noua generație cu 60 mm mai lung. Cu bancheta din spate rabatată, noul Kona oferă un volum de încărcare de până la 723 de litri (standard 466 de litri).

La interior avem parte de o abordare interesantă: noul Hyundai Kona poate fi echipat cu ecrane panoramice duble integrate cu dimensiunea de 12,3 inchi. Selectorul de viteze cu tehnologie shift-by-wire a fost mutat din consola centrală în spatele volanului, ceea ce permite mai mult spațiu de stocare în zona deschisă a consolei. Este disponibil un sistem integrat de memorie pentru setările poziției scaunului și Digital Key 2 Touch, care utilizează tehnologia NFC specifică telefoanelor.

Noul Hyundai Kona promite 490 de kilometri autonomie

Prezentarea oficială a fost axată pe varianta electrică a noului Kona: modelul va fi oferit cu două baterii în funcție de nevoile clienților. În versiunea standard Hyundai Kona va fi echipat cu un motor electric capabil să furnizeze 154 CP și 255 Nm, iar în acest caz bateria are o capacitate de 48.4 kWh. Cea mai performantă versiunea va avea 217 CP/255 Nm și motorul va fi alimentat de un acumulator cu o capacite de 65.4 kWh. Pentru această ultimă variantă Hyundai susține că autonomia conform standardului WLTP este de aproximativ 490 de kilometri. Sistemul electric are o arhitectură de 400 V și la o stație de încărcare rapidă bateria ajunge de la 0 la 80% în 41 de minute. Versiunile electrice vor fi echipate cu funcția i-Pedal ce permite să accelereze, să decelereze și să nu mai folosească doar pedala de accelerație. Noul Kona va fi dispune și de și Smart Regenerative System – un sistem inteligent de regenerare ajustează automat cantitatea de frânare regenerativă pe baza informațiilor din fluxul de trafic înainte.

Așa cum spuneam la începutul acestui articol noul Hyundai Kona va fi dotat cu un pachet generos de sisteme de asistență. Lista include Forward Collision-avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), Safe Exit Warning (SEW), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA), Driver Attention Warning (DAW), Blind-spot View Monitor (BVM), High Beam Assist (HBA), Smart Cruise Control (SCC), Navigation-based Smart Cruise Control (NSCC), Lane Following Assist (LFA), Highway Driving Assist (HDA), Surround View Monitor (SVM), Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA), Forward/Side/Reverse Parking Distance Warning (PDW), Reverse Parking Collision-Avoidance Assist (PCA), respectiv Remote Smart Parking Assist (RSPA). Pe lista de opțiuni va fi disponibil un Head-up Display și sunt disponibile actualizări Over-the-Air.

Până la acest moment nu au fost comunicate detalii despre data lansării pe piața europeană și nici lista completă a motorizărilor disponibile pentru noul Hyundai Kona.

Iată și un scurt clip video de prezentare cu noua generație Hyundai Kona:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide