Hyundai cumpără Boston Dynamics, compania care a dezvoltat cei mai avansați roboți

Autor: George Cristea 11 dec. 2020 Știri auto

Hyundai cumpără Boston Dynamics, compania care a dezvoltat cei mai avansați roboți umanoizi. În curând, celebrii roboți Fluffy și Spot care au cartografia uzina Ford din Michigan vor purta o siglă Hyundai.

Intră în Galeria FOTO

Boston Dynamics a uimit și înfricoșat lumea cu roboții săi pe care i-a brutalizat în nenumărate videoclipuri virale pentru a demonstra echilibrul și capabilitățile acestora de deplasare. Compania care a pornit din campusul universității MIT (Massachusetts Institute of Technology) era deținută de conglomeratul japonez SoftBank.

Primul robot prezentat de Boston Dynamics s-a numit BigDog – un robot patruped cu sarcini militare care imita foarte convingător mersului unui animal de povară. Robotul, care se putea deplasa pe suprafețe extrem de accidentate cu o viteză de 6,4 km/h. A fost gândit ca un companion de nădejde pentru un soldat pe câmpul de luptă, capabil să transporte o sarcină de 150 kilograme indiferent de teren, chiar și pe suprafețe cu o înclinare de 35 de grade. BigDog a evoluat în Cheetah, care putea „alerga” pe cele patru picioare cu viteze de până la 45 km/h.

Primul robot humanoid a fost Atlas, dezvoltat pentru sarcini de căutare și salvare. Atlas a devenit vedeta canalului de Youtube Boston Dynamics, după ce a fost filmat executând mai multe sarcini considerate imposibile pentru un robot. Ulterior, Atlas a fost dezvoltat în Handle, în timp ce BigDog și Cheetah au dus la crearea lui Spot, câinele robot care uimit internetul. Spot este, de altfel, primul robot comercial al companiei, putând fi cumpărat de cei interesați într-un astfel de robot.

Hyundai cumpără Boston Dynamics: Care este interesul coreenilor în roboți

Chiar dacă Boston Dynamics este cunoscut publicului pentru roboții săi, compania are mult mai multe proiecte care se desfășoară sub radar. De la proiectele militare cu care și-a început activitatea la tehnologiile dezvoltate în perioada în care compania era sub umbrela Alphabet (același colos care deține Google, printre multe altele), Boston Dynamics are multe tehnologii pentru care este valoroasă.

Hyundai ar putea fi interesată în expertiza companiei de a dezvolta roboți industriali și nu numai, dar și în alte tehnologii pentru care Boston Dynamics deține patente. Hyundai a plătit o sumă de 921 milioane de dolari americane pentru un pachet de 80% din acțiunile Boston Dynamics, restul de 20% fiind păstrate în continuare de SoftBank.

Doi roboți din familia Spot (alintați Fluffy și… Spot – lipsă clară de imaginație) au fost folosiți de Ford pentru cartogafierea digitală 3D a uzinei lor de transmisii din Michigan. Ne imagină că acești roboți au multe de povestit celor de la Hyundai în perioada următoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide