Hyundai Ioniq 5, investigat în legătură cu pierderea de putere în timpul rulării

Autor: Adrian Somai 19 iun. 2023 Știri auto

Prezentat în urmă cu aproape doi ani și jumătate, Hyundai Ioniq 5 a devenit rapid unul dintre cele mai populare modele din portofoliul constructorului asiatic și nu numai. Mai mult decât atât, este un model care s-a dovedit a fi mai mult decât apreciat chiar și în rândul specialiștilor auto. Drept dovadă, a câștigat Premiul “German Car of the Year” în 2022, după o luptă cu modelele Audi E-Tron GT și Porsche 911 GT3.

Toate aceste aprecieri nu au scutit însă Ioniq 5 de probleme, autoritățile de reglementare a siguranței auto din Statele Unite anunțând acum că a adus sub investigație aproape 40.000 de exemplare electrice ale acestui model. Potrivit Autoblog, autoritățile americane s-au sesizat după ce au primit mai multe rapoarte prin care se atrăgea atenția asupra unor pierderi de putere în timpul mersului.

Mai exact, vorbim despre 30 de sesizări făcute de șoferi americani în legătură cu o presupusă pierdere a accelerației a acestui model. În aceste condiții, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite a început o investigație mai amplă asupra unor exemplare Ioniq 5 produse în anul 2022.

Care este, de fapt, problema modelelor Hyundai Ioniq 5

Potrivit oficialilor instituției de peste Ocean, mai mulți șoferi au raportat un zgomot puternic în timpul mersului, urmat de un avertisment afișat pe tabloul de bord privind pierderea de putere a motorului. Astfel, în unele cazuri s-a experimentat o scădere bruscă a accelerației. Mai rău, în anumite cazuri a fost experimentată chiar și pierderea completă a acesteia în timpul mersului.

NHTSA susține că Hyundai cunoaște această problemă, oficialii producătorului asiatic spunând că defecțiunea este legată de unitatea integrată de control al încărcării, responsabilă de alimentarea vehiculului electric. Astfel, Hyundai urmează să lanseze o campanie de service în luna iulie, prin care se va actualiza software-ul vehiculelor afectate de această problemă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide