Hyundai Ioniq 5 va oferi din 2023 o baterie nouă de 77,4 kWh și oglinzi digitale

Autor: Mihai Morcovescu 12 feb. 2022 Știri auto

Producătorul coreean de automobile Hyundai anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelul electric Ioniq 5 destinat europene. Acestea constau într-o nouă baterie de 77,4 kWh și într-un set de oglinzi interioare digitale. Acestea din urmă vor putea fi comandate doar opțional. Versiunea actualizată a lui Ioniq 5 va fi disponibilă pentru clienții europeni începând cu anul 2023.

Versiunea restilizată Hyundai Ioniq 5 sosește în Europa în 2023

Clienții au la dispoziție în acest moment două baterii: una de 58 kWh și alta de 72,6 kWh. Versiunea standard este echipată cu un singur motor electric amplasat posterior, care este conectat bateria de 58 kWh. În aceste condiții, Ioniq generează 170 CP și 350 Nm de cuplu. Sprintul 0-100 km/h se realizează în 8,5 secunde.

În cazul în care se optează pentru varianta de 72,6 kWh, tot cu un motor electric, CUV-ul electric dezvoltă 218 CP și 350 Nm. Cu aceste resurse, mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,4 secunde.

Începând cu anul viitor, clienții vor avea la dispoziție o nouă baterie. Aceasta va avea o capacitate de 77,4 kWh și va lua locul celei de 72,6 kWh. Producătorul sud-coreean nu dezvăluit nici o informație referitoare la o eventuală autonomie superioară.

În schimb, constructorul asiatic precizează că noul Ioniq 5 include acum și o funcție de adaptare a temperaturii bateriei în timpul mersului. Această funcție are scopul de a optimiza încărcarea atunci când mașina ajunge la stație.

Acest sistem contribuie la îmbunătățirea performanțelor reale de încărcare în condiții de temperaturi scăzute. De asemenea, funcția se activează automat atunci când o stație de încărcare este introdusă în sistemul de navigație al mașinii.

În același timp, noua versiunea Ioniq 5 va oferi opțional noile oglinzi interioare digitale bazate pe camere video. Camera video care afișează imaginile pe oglinda digitală situată la interior este amplasată sub spoilerul posterior. Acestea vor oferi imagini clare chiar și în condiții meteo dificile. Până acum ele erau oferite doar clienților de pe piața din Coreea de Sud.

Din punct de vedere estetic, noua versiune Ioniq 5 va dispune de bare de protecție negre cu garnituri de aceeași culoare. De asemenea, modelul va primi sistemul de iluminare Projection LED.

În cursul acestui an este de așteptat ca Hyundai să-și extindă gama Ioniq cu un nou model, care se va numi Ioniq 6. În anul 2024 ar trebui să-și facă debutul pe piață SUV-ul de dimensiuni mari Ioniq 7.

Sursa: Autoevolution

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide