Hyundai, Kia, Polestar, Genesis și BYD, parteneriat cu Nvidia pentru o platformă de gaming

Autor: Adrian Somai 05 ian. 2023 Știri auto

Hyundai, Kia, Polestar, Genesis și BYD au anunțat încheierea unui parteneriat cu Nvidia, urmând să aibă o platformă de gaming bazată pe cloud. Este vorba despre GeForce Now, o platformă ce va oferi peste 1.500 de jocuri, potrivit Motor1.

Jocurile au intrat deja în universul lumii auto de ceva vreme, Tesla și BMW fiind două dintre numele mari care au reușit să integreze jocurile în mașinile lor. Alți constructori de renume din lumea auto își doresc acum să le preia exemplul, integrând o platformă de gaming bazată pe cloud în modelele din portofoliul lor.

Dintre cele peste 1.500 de jocuri despre care aminteam în rândurile anterioare, mai bine de 1.000 vor putea fi jucate cu un controller. Printre titlurile ce se vor găsi pe noua platformă GeForce Now se numără și unele dintre cele mai apreciate jocuri ale momentului, câteva exemple concrete fiind Cyberpunk 2077 sau The Witcher 3 Wild Hunt.

Cei cinci constructori auto care au anunțat parteneriatul cu cei de la Nvidia au mai precizat cu această ocazie și faptul că platforma GeForce va rula pe sistemul de operare Android sau pe browser-ul sistemului multimedia al mașinii.

Șoferii au obligația de a rămâne atenți la drum

Sigur, o întrebare care apare des pe buzele multor oameni atunci când vine vorba despre acest subiect se referă la utilitatea unei astfel de platforme de gaming în domeniul auto. În prezent, indiferent de nivelul de autonomie pe care îl are o mașină, șoferul trebuie să fie permanent atent și gata în orice clipă să intervină și să preia controlul mașinii.

Avansul tehnologic se dovedește însă a fi din ce în ce mai avansat în ziua de astăzi, anii în care mașinile se vor putea conduce singure fără a mai avea nevoie de supervizarea unui șofer nefiind chiar atât de departe. Iar la acea vreme, jocurile se vor dovedi a fi o modalitate numai bună de alungare a plictiselii la volan.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nvidia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide