Hyundai lansează un SUV compact cu trei rânduri de scaune. Cum au reușit coreenii acest lucru?

Autor: Mihai Morcovescu 28 mart. 2022 Știri auto

SUV-urile și crossoverele câștigă tot mai multă popularitate în întreaga lume, iar Hyundai vine cu o nouă propunere pentru clienții săi. Producătorul sud-coreean de automobile își extinde gama cu noul SUV compact Certa Grand. Acesta va fi disponibil într-o configurație cu șapte locuri. Cum este posibilă o configurație cu trei rânduri de scaune într-un astfel de model îți vom spune în cele ce urmează.

Noul Hyundai Creta Grand vine cu 7 locuri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

SUV-urile compacte cu șapte locuri nu oferă de regulă un spațiu suficient pentru ocupanții ultimelor două locuri. Ei bine, cei de la Hyundai au reușit acest lucru printr-un artificiu de design.

Înainte de toate trebuie spus că noul Creta Grand are o lungime de 4,5 metri. Ampatamentul măsoară 2,76 metri, fiind identic cu cel al unui Opel Zafira, cu mențiunea că acest model este cu 16 centimetri mai lung. Și, totuși, cu a avut loc al treilea rând de scaune?

Noul SUV compact Hyundai a fost dezvoltat pe o versiune modificată a platformei K2 care stă la baza mai multor modele din grup precum Hyundai Bayon și Kia Cee’d. Practic, lungimea și ampatamentul crossover-ului sunt mai mari comparativ cu aceste modele.

Astfel, inginerii Hyundai au putut să adauge al treilea rând de scaune. Spațiul la cap a crescut cu vreo 10 cm, în timp ce la genunchi pasagerii vor avea la dispoziție 80 cm. În aceste condiții, volumul spațiului destinat bagajelor din spatele ultimelor locuri este de doar 180 de litri. Acesta crește, însă, până la 1.670 de litri cu toate scaunele rabatate.

Modelul va fi vândut și într-o configurație cu șase locuri.

Crossover-ul coreean nu va fi disponibil în Europa

Sub capota SUV-ului a fost montat un motor pe benzină de 2,0 litri. Acesta livrează 160 CP și 191 Nm de cuplu. Din ofertă face parte și un turbodiesel cu 4 cilindri de 1,5 litri, care produce 115 CP și 250 Nm. Modelul entry-level vine cu o cutie manuală cu șase trepte, iar opțional este disponibilă una automată cu șase rapoarte. Creta Grand va fi disponibil în două niveluri de echipare: Executive și Elite.

Din cauză că benzinarul nu respectă normele de poluare europene, noul Hyundai Creta Grand nu va fi comercializat pe piața din Europa. Mașina este în acest moment disponibilă doar pe anumite piețe, între care Africa de Sud, Mexic și unele țări din Asia.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide