Cele mai fiabile SUV-uri/crossovere în 2021. O marcă populară în România are doi reprezentanți în top

Autor: Mihai Morcovescu 26 mart. 2022 Știri auto

În fiecare an, revista britanică Autoexpress anunță rezultatele sondajului „Driver Power” pentru cele mai fiabile mașini. Publicația a realizat acest top prin adunarea datelor referitoare la fiabilitate din cele 13 categorii ale chestionarelor online pe care proprietarii de automobile le-au avut de completat.

Între altele, aceștia au fost chestionați în legătură cu problemele tehnice pe care le-au avut cu mașinile lor în în cursul anului precedent. Șoferii au trebuit să răspundă la întrebări referitoare la caroserie, motor, transmisie, instalație electrică sau sistemul de evacuare.

Astfel, a rezultat un clasament al celor mai fiabile mașini în care au fost incluse 75 de modele. În cele ce urmează îți vom prezenta cele mai fiabile SUV-uri/crossovere ale anului trecut în viziunea cititorilor publicației britanice.

8. Volvo XC40 – 94,20%

Câștigător al ediției din 2020 al întrecerii,  SUV-ul compact suedez a obținut în 2021 un scor de 94,20% la capitolul fiabilitate. Asta înseamnă că proprietarii sunt mai mult decât mulțumiți de această mașină. Noua platformă CMA pare să funcționeze fără probleme, la fel ca și gama largă de sisteme de propulsie oferite. Per ansamblu, doar o cincime dintre proprietarii de modele Volvo au raportat diverse defecte, așa că Volvo reprezintă în continuare o marcă de încredere.

7. Peugeot 2008 – 94,53%

A fost o perioadă în care modelele franceze erau o raritate în primele locuri ale clasamentului fiabilității „Driver Power”. Acum, însă, Peugeot 2008 termină pe un impresionant loc 12 la „general” și pe locul 7 între cele mai fiabile crossovere în 2021. De altfel, proprietarii de Peugeot 2008 au spus că fiabilitatea este punctul forte al acestui SUV de mici dimensiuni. Ei au lăudat mașina, totodată, și pentru calitatea materialelor și a finisajelor la interior.

6. Skoda Karoq – 94,97%

SUV-ul compact al mărcii de la Mlada Boleslav utilizează o platformă Volkswagen, ceea ce înseamnă că performanța și siguranța sunt la ele acasă. Un loc 6 la capitolul fiabilitate pentru modelul cehilor certifică faptul că acest model puține defecte de care se pot plânge proprietarii. În plus, calitatea germană ne scutește de orice alte comentarii.

5. Volkswagen T-Roc – 95,02%

Clasat pe locul 24 la „general”, crossover-ul din Wolfsburg demonstrează că este o mașină pe care o poți cumpăra fără nici problemă, fie chiar și second-hand. În plus, când vine vorba de fiabilitate, proprietarii de T-Roc spun doar că nivelul calitativ al micuțului SUV german ar putea fi puțin mai bun. În schimb, calitatea la interior și motorizările sunt fără cusur, în opinia britanicilor.

4. Lexus NX – 95,04%

În mod neașteptat, Toyota a ratat orice clasare în topul celor mai fiabile 10 mașini în 2021, indiferent de segment. Din fericire pentru producătorul nipon, divizia sa de lux Lexus ține steagul sus cu SUV-ul compact NX. Acest loc 4 nu este deloc întâmplător pentru NX, mai ales că doar 9% dintre proprietarii de acest model au găsit unele defecte. În plus, modelul japonez se poate lăuda cu titlul de „cel mai fiabil SUV mediu premium” în 2021.

3. Mazda CX-5 – 95,64%

Bronzul în 2021 la categoria „fiabilitate” revine crossover-ului nipon. De altfel, modelul de familie al celor de la Mazda a obținut rezultate bune la mai toate categoriile în opinia britanicilor, dar mai ales în ceea ce privește fiabilitate. În același timp, proprietarii i-au lăudat atât designul exterior, cât și cel interior, precum și materialele și finisajele folosite.

2. Hyundai Kona – 95,71%

Unul dintre cele mai populare crossovere și pe piața românească, Hyundai Kona a obținut un scor excelent la capitolul fiabilitate. Proprietarii au subliniat faptul că nivelul calitativ general al mașinii este unul excelent și că este greu să găsești defecte majore atunci când vorbesc despre modelul coreean.

1. Skoda Kodiaq – 97,19%

Skoda Kodiaq RS

SUV-ul cehilor a obținut locul 6 în clasamentul general, iar în această clasare a cântărit decisiv victoria la categoria „fiabilitate”. Cu un loc 1 și în topul în ceea ce privește nivelul calitativ general, Kodiaq a fost în opinia proprietarilor britanici unul dintre cele mai bune SUV-uri de dimensiuni medii în 2021.

Sursa: Autoexpress

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide