Hyundai prezintă noul Bayon, rival pentru modelul construit în România, Ford Puma

Autor: Elena Luchian 02 mart. 2021 Știri auto

Noul Hyundai Bayon vine ca rival pentru SUV-urile subcompacte cum ar fi Ford Puma, modelul construit în România. Este cel mai mic SUV din gama producătorului asiatic.

GALERIE FOTO

Noul Hyundai Bayon este desenat potrivit principiului Sensous Sportiness, de către șeful diviziei de design de la Hyundai, Luc Donckerwolke. Luminile de zi sunt poziționate sus, la limita capotei. Blocurile optice principale și-au găsit loc în designul spoilerului față. În partea posterioară, stopurile cu dispunere verticală sunt unite de o bandă luminoasă LED.

Bayon măsoară 4.180 de milimetri în lungime, 1.775 de milimetri în lățime și 1.490 de milimetri în înălțime. Ampatamentul noului SUV este de 2.580 de milimetri. Portbagajul oferă un volum de 411 litri. Sunt cifre care îl încadrează în segmental SUV-urilor subcompacte.

Cabina urmează liniile consacrate de i20. Un instrumentar digital de 10,25 inci oferă informațiile relevante cu privire la rulare. Funcțiile mașinii pot fi controlate și prin intermediul unui ecran tactil cu aceeași diagonală, 10,25 inci, în cazul versiunilor de top. Modelul este echipat standard cu ecranul de 8 inci.

Noul Hyundai Bayon – gama de motorizare

Clienții vor putea alege unul dintre motoarele disponibile în gama noului model de la Hyundai. Pe listă se află unitatea T-GDI de 1.0 litru cu sistem mild hybrid de 48 V în două versiuni de putere, de 100 și 120 de cai putere. Acest motor poate fi comandat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu una automată 7DCT cu șapte trepte și dublu ambreiaj.  Un sistem Rev Matching, care permite sincronizarea turației motorului la retrogradarea treptei de viteze va echipa noul Hyundai Bayon cu transmisie automată și pe cel cu transmisia manuală 6iMT, în modul Sport.

Va fi disponibilă și o versiune cu motorul T-GDI de 1.0 litru fără sistem mild hybrid, cu 100 de cai putere.

Versiunea entry level are motor aspirat de 1,2 litri cu 84 de cai putere, cuplat la o transmisie manuală cu cinci rapoarte.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide