Hyundai patentează propriul mod „crab walk” pentru viitoarele sale modele

Autor: Mihai Morcovescu 08 mai 2022 Știri auto

Producătorul coreean de automobile Hyundai pregătește propriul „crab walk”, acel sistem de virare independent al fiecărei roți al unei mașini. În acest sens, reprezentanții companiei asiatice au depus recent un brevet la Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite ale Americii (USPTO).

Modul „crab walk” de la Hyundai va oferi funcții noi

În ultimii ani, marii producători din industria auto se întrec în dezvoltarea de noi tehnologii care mai de care mai interesante. Amintim aici comenzile vocale sau prin gesturi ori hologramele proiectate pe suprafețele din habitaclu. Acestea au luat și, respectiv, vor lua locul clasicelor butoane fizice.

Ei bine, anul trecut, General Motors propunea o nouă tehnologie inovativă. Este vorba despre așa-numitul mod „crab walk”, un mod de virare al fiecărei roți de la o mașină independent una de cealaltă.

Așa cum sugerează și numele, tehnologia permite roților să vireze în aceeași direcție până la un unghi de 10 grade, iar când șoferul apasă pe pedala de accelerație, vehiculul se va mișca pe diagonală exact cum merge un crab. Acesta este disponibil deja pe noul Hummer electric.

Acum a venit rândul unui alt mare constructor din industria auto să dezvolte propria versiune a acestei tehnologii. Astfel, Hyundai a depus un brevet la USPTO pentru sistemul de direcție independent al roților.

Comparativ cu sistemul dezvoltat de GM, cei de la Hyundai propun două funcții noi. Astfel, viitoarele modele Hyundai dotate cu modul „crab walk” vor putea să se deplaseze complet în lateral. Acest lucru va înlesni intrarea și ieșirea din locurile de parcare strâmte deoarece nu va mai fi nevoie de nici o manevră.

De asemenea, sistemul propus de Hyundai va permite întoarcerea mașinii în jurul propriei axe. În acest mod, se va renunța la clasicele manevre de întoarcere de tip „U turn”, iar diametrul de întoarcere va fi mai mic. În același timp, centrul cercului de rotație ar putea să nu coincidă cu cel al mașinii.

Deocamdată nu se știe când va intra în producția de serie modul „crab walk” al coreenilor. Totodată, nu se știe nici care vor fi modelele Hyundai și Kia care vor primi această tehnologie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide