Hyundai a obținut șase premii în cadrul Internațional Design Excellence Awards (IDEA)

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2023 Știri auto

Hyundai a obținut șase distincții, inclusiv „Gold Award”, în cadrul Internațional Design Excellence Awards (IDEA) 2023, organizat de Industrial Design Society of America (IDSA).

N Vision 74 a primit distincția „Gold Award” la categoria „Automotive and Transportation”. Printre finaliste s-au numărat și IONIQ 6, GRANDEUR, nouă generație KONA, respectiv două concepte de mobilitate Plug and Drive (PnD).

Pe lângă IDEA Gold Award, N Vision 74 a obținut, de asemenea, alte două distincții importante de design la nivel Mondial – iF Design Award și Red Dot Award.

Sursă de inspirație pentru dezvoltarea N Vision 74 a fost conceptul Pony Coupe, lansat în cadrul Salonului Auto de la Torino în urmă cu aproape 50 de ani (1974). N Vision 74 a fost prezentat în cadrul expoziției Concorso d’Eleganza Villa D’Este, care a avut loc în luna mai la Lacul Como, Italia.

„N Vision 74 reprezintă un omagiu adus eforturilor noastre din trecut și o declarație a viitorului, care transpune spiritul îndrăzneț al conceptului Pony Coupe într-un design futurist, materializând visul inginerilor noștri de a crea prima mașină sport din Coreea”, a declarant SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Cu N Vision 74, ne bazăm pe valorile Hyundai și consolidăm identitatea mărcii.”

Cu această ocazie, modelele de serie – Hyundai IONIQ 6, GRANDEUR și KONA – au fost, de asemenea, recunoscute printre finaliste.

IONIQ 6 s-a remarcat prin exteriorul distinctiv, dar și prin designul armonios al habitaclului, centrat pe nevoile utilizatorului. Modelul are cel mai mic coeficient de rezistență aerodinamică din gama Hyundai (0,21).

Juriul IDEA a apreciat și cea de-a șaptea generație GRANDEUR/ AZERA – cu elemente stilistice inovatoare, detalii high-tech și materiale durabile utilizate la interior – care stabilește un nou standard în ceea ce privește mobilitatea viitorului.

Nouă generație KONA se remarcă prin suprafețele parametrice

În laterale, liniile caroseriei conectează în unghiuri precise bandoul cromat cu spoilerul, conturând întregul autovehicul. Partea din spate include, de asemenea, Seamless Horizon Lamp, precum și High-Mounted Stop Lamp, integrat perfect în bandoul cromat. Deși arhitectură celor patru versiuni disponibile (EV, HEV, ICE și N Line) este comună, fiecare varianta are un stil futurist specific.

Printre finaliste s-au clasat și cele două modulele Plug and Drive (PnD) Mobility & PnD L7 micro-mobility. Prezentată pentru prima dată la CES 2022, platforma modulară PnD reprezintă o soluție de mobilitate completă, care combină direcția inteligență, frânarea, tracțiunea electrică pe roți și hardware-ul de suspensie.

PnD Mobility utilizează unități partajate de tip self-driving, care pot fi rezervate și operate de la distanță prin intermediul unor dispozitive inteligente. Dispunerea inovatoare a scaunelor rotative facilitează accesul fără efort în/ din vehicul, deservindu-i în special pe cei cu probleme de mobilitate și pe cei vârstnici, îmbunătățind posibilitățile de călătorie ale acestora.

Pe de altă parte, PnD L7 oferă o flexibilitate de personalizare pentru a răspunde diferitelor nevoi logistice. Unitățile sale sunt eficiente pentru condusul autonom în cadrul formațiunilor grupate, cu opțiune suplimentară de condus manual cu ajutorul scaunului detașabil al conducătorului auto.

Încă din 1980, IDEA a fost considerat unul dintre cele mai importante concursuri de design din lume, alături de iF Design Award și Red Dot Award din Germania. În fiecare an, juriul IDEA evaluează modele din întreagă lume, luând în considerare diferite criterii, cum ar fi: Design Innovation, Benefit to User și Benefit to Society.

Sursă: Hyundainews.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide