Hyundai prezintă capabilitățile sistemului „e-Corner”. Grija parcărilor laterale este de domeniul trecutului – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mai 2023 Știri auto

Hyundai prezintă în premieră capabilitățile reale ale sistemului de direcție e-Corner. Fiecare roată poate vira individual de celelalte.

În urmă cu câteva luni, Hyundai prezenta sistem de direcție integrală e-Corner. Acesta permite fiecărei roți să vireze individual față de restul. Fiecare dintre cele patru roți poate vira independent de celelalte, astfel că manevrele în spații închise vor deveni mult mai ușoare.

Acum, Hyundai prezintă sistemul de direcție independent e-Corner în acțiune pe drumurile publice pentru prima dată, iar imaginile sunt fascinante.

Sistemul, prezentat pentru prima dată în ianuarie, folosește un Hyundai Ioniq 5 ca banc de testare pentru a arăta modul în care poate roti fiecare roată până la 90 de grade individual, permițând câteva manevre cu adevărat impresionante și parcări în locuri foarte strâmte.

Sistemul e-Corner de la Hyundai face parcarea mai ușoară

Sistemul e-Corner, un produs al diviziei de piese Mobis de la Hyundai, folosește motoare în roți împreună cu sisteme personalizate de frână și direcție cu comandă prin fir. Compania nu a spus dacă intenționează să dezvolte sistemul pentru producția de serie, deși ar putea fi un sistem foarte util, mai ales pentru oamenii care locuiesc în oraș.

Cu toate cele patru roți virate complet la 90 de grade, parcarea laterală devine cât se poate de ușoară. Tot ce trebuie să facă mașina este să vină până în dreptul locului de parcare și să conducă lateral, încadrându-se perfect pe poziție. Sistemul e-Corner poate efectua, de asemenea, viraje strânse de pivotare la 180 de grade, ajustând doar roțile din spate, sau poate realiza o rotație completă la 360 de grade ajustând toate cele patru roți, totul fără a ocupa mai mult decât amprenta inițială a mașinii. Pe scurt, mașina poate vira pe loc, exact ca o șenilată, să spunem.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: HYUNDAI MOBIS I 현대모비스 YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide