Hyundai prezintă un prototip de direcție integrală care face ca mașina să vireze pe loc – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 ian. 2023 Știri auto

Hyundai a creat un prototip al lui Ioniq 5 care are un sistem de direcție integrală. Mașina își poate roti roțile independent.

Hyundai Mobis, divizia de piese de schimb și conducere autonomă a mărcii coreene, a prezentat un prototip de Ioniq 5 la Consumer Electronics Show (CES) 2023, în Las Vegas. Conceptul dezvoltat pe baza modelului electric Ioniq 5 are module de direcție individuale montate pe fiecare roată, conform Motor1.

Numit e-Corner, modulul încorporează un motor electric, un amortizor și sistemele de frânare și de direcție acționate electronic. Acest lucru a permis inginerilor să creeze un pachet compact care poate fi montat pe o mare varietate de vehicule, fără a afecta în vreun fel spațiul.

Conceptul a fost prezentat inițial în 2018, dar acum a fost montat în toate cele patru colțuri ale unui Ioniq 5. Demonstrația realizată de producătorul coreean este impresionantă.

Sistemul creat de Hyundai controlează fiecare roată în mod individual

În clipul de prezentare, mașina își poate roti toate roțile la 90 de grade în aceeași direcție, permițându-i să intre și să iasă foarte ușor dintr-un loc de parcare.

În esență, acest sistem de direcție poate realiza orice manevră. Prototipul Ioniq 5 este prezentat rotind toate roțile sale la un unghi de aproximativ 45 de grade, ceea ce face ca mașina să se rotească la 360 de grade. Astfel, mașina poate să se întoarcă pe loc.

În plus, conceptul poate rula în diagonală, la fel ca Hummer-ul electric. De asemenea, are și o funcție de pivotare, care face ca roțile din spate să se rotească la 90 de grade, permițând vehiculului să vireze ca un stivuitor.

Hyundai Mobis nu a dezvăluit alte detalii despre sistemul e-Corner, dar acesta are un potențial mare de a simplifica viața șoferilor, oferind capabilități superioare de manevrare, mai ales în spații restrânse.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide