Hyundai recheamă peste 280.000 de vehicule

Autor: Cristian Gubandru 29 mai 2022 Știri auto

Hyundai Motor America va rechema 281.000 de vehicule din America de Nord din cauza dispozitivelor de pretensionare a centurilor de siguranță care ar putea exploda și proiecta fragmente de metal in pasageri, provocând răni.

Compania a început procesul de rechemare după ce au avut loc trei accidente înregistrate. Modelele vizate de campanie sunt unele vehicule hibride Accent fabricate între 2019 și 2022, Elantra an de fabricație 2021 – 2022 și modelele Elantra hibrid fabricate între 2021 și 2022.

În ce constă recall-ul Hyundai

În cazul unui accident, dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță ale șoferului și pasagerului față ar putea exploda la declanșare. Dealerii vor asigura dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță cu un capac.

Dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță fac parte dintr-un sistem care blochează centura de siguranță pe loc în timpul unui accident pentru a oferi protecție suplimentară ocupanților.

Această rechemare se extinde și înlocuiește patru rechemări anterioare. Toate vehiculele Accent, Elantra și Elantra HEV deja reparate în cadrul rechemărilor anterioare vor trebui să aibă noua operațiune completă, a declarat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Noua rechemare include 239.000 de vehicule în Statele Unite și aproximativ 42.000 în Canada, spune Hyundai. Două răniri au fost raportate în Statele Unite și una în Singapore.

În septembrie, NHTSA a anunțat Hyundai despre un accident care a implicat un autoturism Elantra din 2021, în care dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranță de pe partea șoferului s-a declanșat anormal, provocând rănirea piciorului ocupantului cu fragmente de metal.

Hyundai, care a investigat pe larg cauza principală a problemei, a declarat că încă investighează în mod activ vehiculele Venue și Genesis GV70/GV80 care au fost rechemate anterior.

Sursa: Driving.ca

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide