Ce este Hyundai Staria, cât costă și de ce nemții se bat deja pe el?

Autor: Elena Luchian 20 aug. 2021 Știri auto

Hyundai Staria se poate comanda deja în Germania. Pentru moment este disponibilă doar versiunea de top. Versiunile inferioare vor putea fi achiziționate începând de anul viitor.

GALERIE FOTO

Hyundai a prezentat noul Staria în primăvară și a atras instantaneu atenția atât persoanelor fizice, cât și companiilor care se ocupă de transporturi de persoane sau de marfă.

Staria este un PBV (Purpose Built Vehicle) cu design futurist, care poate fi comandat deja în Germania. Clienții îl pot lua acasă pentru 56.150 de euro. Este suma trecută în dreptul versiunii de top  cu tracțiune față. Cei care selectează tracțiunea integrală vor plăti de la 58.150 de euro. Echiparea de top este Signature. Aceasta vine cu uși glisante acționate electric pe ambele părți și scaune îmbrăcate în piele nappa. Sistemul de iluminare ambientală cu 64 de culori și un sistem audio Bose cu 12 difuzoare sunt pe lista de dotări.

Această versiune propune configurația cu scaune individuale cu spătar și suport pentru picioare, care pot fi reglate în diverse moduri, în cel de-al doilea rând. Indiferent de locul ocupat în cabină, pasagerul primește un port USB.

Pe piața germană vor ajunge și versiuni mai ieftine începând de anul viitor. Cea mai accesibilă dintre ele va avea un preț de pornire care nu va depăși 40.000 de euro.

Noul Hyundai Staria poate transporta până la 11 pasageri

Vehiculul poate transporta până la 11 pasageri, în funcție de configurația comandată, dar poate fi utilizat și în transporturile de marfă. Hyundai susține că spațiul interior permite încărcarea a trei europaleți simultan.

Modelul măsoară 5.235 milimetri în lungime, 1.997 milimetri în lățime și 1.990 de milimetri în înălțime, iar ampatamentul său este de 3.273 de milimetri.

Noul Hyundai Staria este echipat cu ceea ce producătorul numește Passenger View. Este un sistem format dintr-o cameră video și un ecran de 10,25 inci care le permite șoferului și pasagerului din față să-i vadă pe pasagerii din spate.

Gama de motorizare propune o unitate diesel de 2,2 litri cu 177 de cai putere și un propulsor pe benzină de 3,5 litri, care asigură 272 de cai putere. Versiunea diesel poate fi comandată cu o transmisie manuală cu șase trepte sau cu una automată cu opt trepte. Cei care comandă modelul pe benzină au doar opțiunea cutiei automate.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide