Hyundai trimite la Cupa Mondială din Qatar peste 450 de vehicule, dintre care jumătate sunt electrificate

Autor: Adrian Somai acum o lună Știri auto

Hyundai se pregătește de startul Cupei Mondiale de Fotbal, constructorul asiatic fiind unul dintre partenerii principali ai evenimentului din Qatar. Tranziția către un viitor electric al lumii auto își va face simțită prezența și cu ocazia ediției din acest an a celei mai importante competiții fotbalistice a lumii, 50% dintre vehiculele oficiale ale evenimentului urmând să fie electrice sau hibride.

Ne mai desparte mai puțin de o lună de ceremonia de deschidere a ediției din acest an a Cupei Mondiale de Fotbal. Este o ediție cu totul și cu totul specială, fiind pentru prima dată în istorie când Cupa Mondială este organizată iarna. Hyundai este unul dintre principalii parteneri ai evenimentului organizat în acest sfârșit de an în Qatar, urmând să trimită în Golf nu mai puțin de 446 de mașini.

Dacă vă întrebați care sunt modelele pe care cei de la Hyundai le vor pune la dispoziția oficialilor acreditați la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar, ei bine, printre acestea se vor numără modele precum Kona, Tucson, Sonata și Ioniq 5. Totodată, în Qatar vor ajunge și câteva modele realizate de producătorul de lux Genesis, precum G70 și G80. Mai mult decât atât, coreenii vor trimite în Qatar și 10 autobuze electrice.

Jumătate dintre mașini vor fi electrice și hibride

Din dorința de a avea un turneu final cât mai sustenabil, Hyundai a luat decizia ca 50% dintre vehiculele trimise în Qatar să fie echipate cu sisteme de motorizare electrice și hibride. Mai exact, vorbim despre mai bine de 220 de astfel de mașini. Totodată, producătorul sud-coreean va furniza organizatorilor competiției și stații de încărcare, acestea urmând să fie amplasate în locurile de parcare din jurul stadioanelor.

Pentru a evita orice fel de probleme, Hyundai va aduce în Qatar și câteva exemplare Ioniq 5, care vor avea rolul de mașini de intervenție în cazul în care alte vehicule rămân fără energie. Acestea vor reîncărca celelalte vehicule prin intermediul tehnologiei V2L.

Sursa: Electrek 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide