Noul Hyundai Ioniq 6 oferă peste 600 de kilometri de autonomie electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 05 oct. 2022 Știri auto

Hyundai a anunțat că Ioniq 6 va oferi o autonomie de 614 kilometri. Noul model vă fi unul dintre cele mai eficiente vehicule electrice de pe piață.

Producătorul coreean de automobile a dezvăluit că cel mai nou vehicul electric al său va avea o autonomie de 614 kilometri în regim WLTP. Autonomia mare se datorează, în mare parte, arhitecturii platformei E-GMP și coeficientului aerodinamic redus. E-GMP permite o încărcare rapidă la 800 V, oferind o autonomie de până la 351 km în doar 15 minute sau o capacitate de încărcare a bateriei de la 10 până la 80% în aproximativ 18 minute. Platforma permite încărcarea la 400 V fără a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare.

Ioniq 6 prezintă cel mai lung ampatament din segment, 2.950 mm. Cu tehnologia inovatoare Vehicle-to-Load, mașina permite încărcarea dispozitivelor electrice, cum ar fi echipamentele pentru camping sau pentru desfășurarea activităților în aer liber.

Cel mai mic coeficient de rezistență aerodinamică din gama Hyundai

Hyundai Ioniq 6 are cea mai mică rezistență la înaintare dintre toate modelele producătorului. Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai și unul dintre cele mai reduse din industrie. Aspectul modelului și diferitele elemente de design. Clapetele active, pasajele roților, spoilerul spate integrat, trenul de rulare, deflectoarele, au contribuit semnificativ la îmbunătățirea performanței aerodinamice. În special pasajele roților minimizează spațiul dintre bara de protecție fata și anvelope, pentru a îmbunătăți performanta aerodinamică. În premieră pentru un model Hyundai, datorită acestei implementări, confortul pasagerilor este sporit. În același timp, sunt depășite provocările aerodinamice cauzate de o consola frontala de dimensiuni reduse.

„Au fost depuse toate eforturile pentru a proiecta cel mai eficient autovehicul din segmentul EV”, a declarat Byung Hoon Min, Head of Total Vehicle Performance Development Center – Hyundai Motor Company. „Concentrarea noastră asupra îmbunătățirii aerodinamicii a contribuit la realizarea unuia dintre vehiculele cu cea mai mare autonomie 100% electrică, care va conduce la reducerea anxietății clienților privind autonomia autovehiculelor electrice și la dezvoltarea acestui segment.”

Sursa: Hyundai

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide