Iarna cea adevărată: Mașinile turiștilor de la Rânca, îngropate sub doi metri de zăpadă – VIDEO

Autor: George Cristea 14 feb. 2021 Știri auto

După ce părea că ne va ocoli, iarna cea adevărată a lovit mai multe zone din țară. Mașinile turiștilor cazați în stațiunea Rânca au fost îngropate sub doi metri de zăpadă, iar drumarii le-au căutat cu lopeți și utilaje.

Intră în Galeria FOTO

Mai multe maşini parcate pe marginea drumului naţional 67C, în staţiunea Rânca, la ieşirea spre Transalpina, au fost acoperite cu zăpadă.ș În această zonă, pe alocuri stratul de zăpadă măsoară chiar și doi metri. Drumarii din Târgu Jiu au intervenit şi spun că nu e afectat accesul spre staţiune, ci doar parcarea în care se aflau mașinile. Cel mai probabil, aceasta se afla sub nivelul șoselei, iar zăpada viscolită s-a acumulat peste mașini.

Compania Națională de Administrație a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat pe contul de Facebook mai multe imagini de la intervenția de duminică dimineață de la ieșirea de pe Transalpina. În imagini se vede cum drumarii acționează cu utilaje și cu lopeți pentru a găsi mașinile acoperite de zăpadă.

Mașinile turiștilor de la Rânca, îngropate sub 2 metri de zăpadă. Operațiune masivă de deszăpezire

Potrivit SDN Târgu Jiu, mașinile care au fost acoperite de zăpadă erau parcate pe marginea drumului, într-o parcare ce aparține proprietarilor de cabane din zonă. Potrivit comunicatului oficial, drumul de acces spre stațiune nu a fost afectat de viscol. Astfel, circulația se desfășoară în condiții de carosabil curat și umed, izolat fiind zăpadă de 1-2 cm.

Echipele de deszăpezire intervin permanent pe toate sectoarele de drumuri naționale și autostrăzi pentru asigurarea condițiilor de circulație în siguranță. În zonele unde a viscolit, zăpada are 2 metri, iar temperatura este de -19 grade.

Reamintim că Transalpina este închisă în această perioadă, astfel că nu se execută lucrări de deszăpezire în această zonă. Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Deschiderea circulației se face de regulă la 1 iunie dar, în funcție de condițiile meteo, această dată nu este bătută în cuie. În 2020, Transalpina a fost deschisă circulației încă din luna mai, vremea caldă permițând acest lucru.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide