Iată când va fi înlocuită Dacia Spring – anunțul făcut de francezi

Autor: Cristian Gubandru 21 mart. 2022 Știri auto

Dacia Spring va fi reînnoită în 2024. Mașina electrică de oraș low-cost ar trebui să primească un design mai în ton cu piața europeană. Modelul actual este derivat din conceptul Renault pentru unele piețe emergente.

De ce va fi înlocuită Dacia Spring așa de repede?

Cu lansarea modelului electric Spring pe Bătrânul Continent, Dacia a făcut impresie oferind cea mai ieftină mașină electrică de pe piață.

Model care, în același timp, a contribuit la scăderea mediei emisiilor de CO2 a brandului românesc pentru a ține pasul cu evoluția reglementărilor în acest domeniu.

Însă Dacia Spring este departe de a fi la nivelul concurenței, fie că este vorba de autonomie, echipare sau siguranță. Este o versiune modificată a unui model Renault pentru piața chineză, K-ZE, derivat din Renault Kwid cu motor termic lansat în India în 2015. Țări în care standardele auto diferă de cele din Europa.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În plus, producția modelului Spring în China de către Dongfeng este urmare a parteneriatului dintre Renault și producătorul chinez care s-a încheiat în 2019.

Convins de potențialul comercial al Dacia Spring grație acestei prime încercări, modelul a avut peste 46.000 de comenzi în 2021, grupul Renault trebuie așadar să-și revizuiască rapid modelul electric pentru a oferi o nouă generație mai potrivită pentru Europa.

Alianța Renault Nissan mizează pe cinci platforme modulare comune pentru a-și dezvolta vehiculele 100% electrice, pe baza modelului de arhitectură CMF-EV al lui Mégane E-Tech Electric.

Înlocuirea modelului Spring, al cărui nume rămâne de confirmat, se va baza pe platforma CMF-A. Locația de producție nu a fost încă dezvăluită. Noul model ar trebui să fie comercializat în 2024.

Cât costă să încarci o Dacia Spring

Un calcul rapid arată cam așa: 26,8 KWh capacitatea netă a bateriei X 1,1 lei/kWh = 29,48 lei.

1,1 lei/kWh este prețul mediu la furnizorii de energie electrică din România pentru clienții persoane fizice pentru noile contracte.

Prin urmare, încărcarea completă a bateriei unei Dacia Spring acasă vă poate costa sub 30 de lei. Acesta este și costul pentru a parcurge între 160 de km iarna și 260 de km vara.

Sursa: Largus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide