Imagini cu sensul giratoriu suspendat care se construiește pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni

Autor: George Cristea 07 apr. 2021 Știri auto

Asociația Construim România a prezentat imagini cu sensul giratoriu suspendat care se construiește pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni. Este al treilea pasaj de tip sens giratoriu suspendat care se construiește pe șoseaua de centură, după cel de la Domnești și cel de la Popești Leordeni.

Intră în Galeria FOTO

Pasajele care se construiesc pe centura Bucureștiului fac parte dintr-un proiect amplu de modernizare a șoselei de centură (DN0), care prevede lărgirea la patru benzi pe aproape întreaga lungime, dar și realizarea de treceri denivelate la intersecțiile cu căile importante de acces în București. Spunem aproape în totalitate pentru că segmentul cuprins între șoseaua Olteniței (DN4) și Autostrada Soarelui (A2) nu este cuprins în planurile de modernizare.

În cazul a trei dintre aceste pasaje – cel de la Domnești, cel de la Popești Leordeni și cel de la Berceni – s-a ales soluția sensului giratoriu suspendat, un exemplu funcțional fiind în prezent pe centura orașului Ploiești. Această abordare permite menținerea unei viteze de circulație ridicate pe șoseaua de centură, traversarea acesteia dar și ieșirea de pe centură urmând să se facă pe deasupra, prin sensul giratoriu suspendat.

Când va fi gata sensul giratoriu suspendat care se construiește pe Centura Capitalei la intersecția cu șoseaua Berceni

La pasajul Berceni lucrează o asociere de firme românești condusă de către Trameco SA (Selina) din Bihor. Lucrările au demarat anul trecut și sunt executate de către o asociere condusă de o firmă românească, iar pe teren deja au început să se vadă pilele rampelor și a viitorului giratoriu.

„Imagini noi de pe șantierul Pasajului Berceni, Centura București unde antreprenorul a început așternerea balastului stabilizat pentru lărgirea la 4 benzi pe porțiunea dintre Berceni (DJ401) și Jilava. În continuare se lucrează la realizarea suprastructurilor pilelor care vor susține giratoriul suspendat”, informează Asociația Construim România care publică și un clip video realizat cu drona.

La intersecția cu DJ 401 spre satul Berceni, Șoseaua de Centură trece la nivel, în timp ce pe deasupra va fi construit un sens giratoriu suspendat asemănător cu proiectul de la Domnești. DJ 401 va trece, practic, pe deasupra centurii prin girația suspendată. Termenul de finalizare ar trebui să fie în vara anului viitor.

Un alt pasaj aflat în construcție pe șoseaua de centură este cel de la Mogoșoaia, dar acesta este de tipul normal, cu sensul giratoriu la sol și șoseaua de centură pe deasupra.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide