Imagini cu un nou SUV Alfa Romeo au ajuns pe internet. Viitorul model va avea și versiuni electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 12 sept. 2023 Știri auto

O serie de imagini cu ceea ce ar putea fi cel mai mic SUV Alfa Romeo au „scăpat” pe internet. Noul model, care va debuta în 2024, va avea atât versiuni termice, cât și complet electrice.

Este de așteptat ca Alfa Romeo să lanseze un nou model la începutul anului viitor. Acesta ar urma să fie denumit Brennero, conform zvonurile, dar numele noului model nu a fost confirmat de producătorul italian. Cât timp așteptăm lansarea SUV-ului care se va situa în gama Alfa Romeo sub Tonale, o serie de fotografii cu posibilul design al acestui model au apărut pe internet.

Imaginile postate pe Instagram de către cochespias1 dezvăluie câteva randări cu designul noului SUV Alfa Romeo. Putem vedea că mașina păstrează grila Scudetto tradițională, dar și admisii sculptate în bara de protecție frontală, așa cum am văzut și la Giulia. De asemenea, observăm și jantele cu designul consacrat de rotiță de telefon.

Farurile LED sunt subțiri, la fel și stopurile, iar deasupra acestora este montat un spoiler destul de generos, care conferă mașinii un aspect agresiv. Putem vedea și umerii lați ai mașinii, iar ușile din spate au mânere ale ușilor mascate.

Noul SUV Alfa Romeo va avea atât motorizări termice, cât și sisteme de propulsie electrice

Ne-am dumerit, viitorul SUV al producătorului italian nu împarte elemente de design cu suratele sale de la Jeep și Fiat. Conform Carscoops, noul model al italienilor ar urma să fie construit pe aceeași platformă cu Jeep Avenger și Fiat 600. Acest SUV de mici dimensiuni va utiliza arhitectura CMP/eCMP, aliniindu-o cu alte SUV-uri și hatchback-uri sub-compacte de la diferite mărci din Grupul Stellantis.

Despre versiunile termice nu se cunosc prea multe detalii și, ținând cont că Alfa Romeo intenționează să aibă o gamă de modele complet electrică până în 2027, acestea nu ar avea viață prea lungă. Cât despre varianta complet electrică, aceasta ar putea folosi două configurații: cu unul sau două motoare electrice și tracțiune integrală. Una dintre imagini arată un tablou de bord ce indică o autonomie electrică de 384 km cu o baterie complet încărcată, o cifră similară cu ratingul WLTP al lui Jeep Avenger. Jeep Avenger dispune în prezent de un motor electric montat pe puntea față care generează 156 CP și 260 Nm de cuplu, împreună cu un acumulator de 54 kWh, în concordanță cu majoritatea ofertelor de vehicule electrice de la Stellantis.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide