Imagini în premieră din cabina unui Volvo de jumătate de milion de dolari, P1800 Cyan

Autor: Elena Luchian 06 nov. 2020 Știri auto

Au apărut imagini în premieră din cabina lui Volvo P1800 Cyan, mașina de jumătate de milion de dolari. Se întâmplă la două luni de când Cyan Racing a prezentat designul exterior.

GALERIE FOTO

Volvo P1800 Cyan este o abordare modernă a mașinilor sport produse de constructorul scandinav. Cabina păstrează aerul retro original. Se regăsesc la bord scaune tip scoică, ce prezintă centuri de tipul celor folosite la curse. Modelul vine și cu un roll cage din titan, îmbrăcat însă, în piele neagră. Același material acoperă bordul. Cel care urcă la volanul Mopo Prototipo va primi informațiile relevante pe cadranele clasice, personalizate pentru acest model.

“Ne-am concentrat pe crearea unei cabine care reflect ambianța anilor ’60 într-o abordare modernă. Am păstrat interiorul simplu, orientat către șofer, al mașinii originale, dar am făcut cu atenție un pas către prezent, folosind materiale și tehnologii moderne”, este explicația lui Ola Granlund, șeful diviziei de Design de la Cyan Racing.

Volvo P1800 Cyan, performanțe pe măsura look-ului

Volvo P1800 Cyan are o caroserie realizată din fibră de carbon. Șasiul său a fost reconstruit din oțel de mare rezistență, pentru ca mașina să beneficieze de rigiditatea necesară. Modelul a primit și o suspensie independentă pe puntea spate. Doar 990 de kilograme cântărește coupe-ul.

Sub capota sa funcționează motorul turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, identic cu acela folosit la mașina de curse Volvo S60 TC1. Cyan a implementat însă, setări noi, pentru ca acesta să livreze cuplul mai liniar în tandem cu transmisia manuală cu cinci trepte de proveniență Hollinger. Propulsorul lui P1800 Cyan dezvoltă 419 cai putere și un cuplu de 455 Nm.

Volvo P1800 Cyan va avea un preț de pornire de aproximativ jumătate de milion de dolari. Cyan Racing nu a comunicat încă numărul de unități pe care le va produce, dar cu siguranță, va fi unul limitat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide