Primele imagini oficiale cu viitoarea Skoda electrică, Enyaq iV

Autor: Elena Luchian 26 iun. 2020 Știri auto

Skoda face publice primele imagini cu viitoarea sa mașină electrică. Aceasta se va numi Enyaq iV și a fost deja testată de un grup de jurnaliști în Irlanda.

GALERIE FOTO

Prototipurile testate au purtat un camuflaj în nuanțe de verde pentru a sublinia faptul că sunt vehicule “verzi”. Nimeni nu trebuie să ghicească designul modelului înainte de prezentarea oficială. Testele s-au desfășurat pe parcursul a cinci zile.

“Testele cu prototipuri camuflate într-o locație complet nouă pentru noi, cum este Irlanda, sunt o provocare pentru noi. Cum ducem invitații acolo? Care sunt cele mai bune drumuri, care nu le vor distrage atenția și care sunt cele mai bune locuri pentru fotografii? Unde există un loc sigur în care să putem parca aceste prototipuri”, sunt întrebările pe care și le-au pus Dr. Florian Weymar, șeful diviziei de dezvoltare a autovehiculelor de la Skoda.

Skoda electrică, Enyaq iV (10)

Toate aceste întrebări și-au găsit răspuns și grație dealerilor locali. Pe perioada șederii în Irlanda, invitații au fost cazați la Castle Durrow, un conac din secolul al XVIII-lea, transformat în hotel. Acolo au fost montate stații mobile de încărcare rapidă.

Echipa care a pregătit prototipurile a fost alcătuită din nouă specialiști din cadrul echipei de Dezvoltare Tehnică. Ei au fost cei care au lucrat în două schimburi pentru a planifica rutele pe drumurile de țară și prin orășelele irlandeze, în așa fel încât jurnaliștii să nu rateze obiectivele interesante din zonă și să se bucure de peisajul spectaculos.

Cele trei prototipuri au trecut cu bine testele. Au avut loc însă, și câteva evenimente neprevăzute. Parbrizul unuia dintre prototipuri a trebuit schimbat după ce a fost crăpat, iar una dintre cele trei vehicule a suferit o pană.

Skoda Enyaq iV în cifre

Skoda Enyaq iV are la bază, ca și Volkswagen ID.3, platforma MEB, pe care Grupul Volkswagen a dezvoltat-o pentru mașinile electrice. Este unul dintre cele zece modele electrice pe care constructorul din Mlada Boleslav le va lansa până la sfârșitul anului viitor.

Enyaq va măsra 4,64 metri în lungime, 1,87 metri în lățime, 1,61 metri în înălțime și va avea un ampatament de 2,76 metri. Sunt dimensiuni care vor poziționa SUV-ul electric între Kodiaq (4,70 metri) și Karoq (4,38 metri).

Skoda electrică, Enyaq iV (7)

Cinci versiuni vor fi disponibile în gama primului SUV electric al cehilor:

  • Versiunea entry-level se va numi Skoda Enyaq iV 50 și va avea un motor electric amplasat pe puntea spate, cu 148 de cai putere, și o baterie de 55 kWh, care îi va asigura o autonomie de 340 de kilometri.
  • Skoda Enyaq iV 60 primește un motor electric de 180 de cai putere și o baterie cu o capacitate de 62 kWh, pentru o autonomie de 390 de kilometri.
  • Skoda Enyaq iV 80 va fi pusă în mișcare de motorul cu 204 cai putere. Energia va fi stocată într-o baterie de 62 kWh, care o va ajuta să parcurgă 500 de kilometri.
  • Va urma în gamă Enyaq iV 80X, cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți, pentru o putere totală de 265 de cai putere. Bacteria acestei versiuni va avea o capacitate de 82 kWh și va avea nevoie de încărcare după 460 de kilometri.
  • Vârful de gamă va purta numele Skoda Enyaq iV RS. Va avea două motoare electrice și 306 cai putere, aceeași baterie de 82 kWh și aceeași autonomie de 460 de kilometri. Această versiune va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 6,2 secunde și va atinge o viteză maxima de 180 km/h.
Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide