Imagini și informații despre noul SUV electric Mercedes-Benz EQS

Autor: Cristian Gubandru acum 2 luni Știri auto

Producătorul german de automobile premium Mercedes-Benz a prezentat noul SUV electric Mercedes-Benz EQS, cu proporții mai mari și cu mai mult spațiu decât sedanul electric cu același nume. SUV-ul EQS dispune de șapte locuri.

Noul EQS SUV este cel de-al treilea model Mercedes-Benz dezvoltat pe noua platformă modulară dedicată vehiculelor electrice. Acesta este cel de-al patrulea crossover electric al producătorului german, după EQA, EQB și EQC.

Motorizări

Mercedes lansează noua linie de SUV-uri EQS cu două modele, care vă vor suna familiar dacă știți multe despre EQS Sedan. Versiunea de intrare în gamă se numește EQS 450+ și folosește un singur motor sincron permanent (PSM) pe puntea spate pentru a produce 355 CP (264 kW) și 419 lb-ft de cuplu (568 Nm).

SUV-ul EQS 580 4MATIC dispune de câte un motor electric pe fiecare axă pentru un cuplu combinat de 536 CP (400 kW) și 633 lb-ft de cuplu (858 Nm). La ambele niveluri de echipare, puterea oferită este puțin peste cea a sedanului. La modelul 4MATIC, funcția Torque Shift „asigură o distribuție inteligentă a cuplului” între motoarele electrice față și spate.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Potrivit mărcii, ambele modele SUV se pot încărca de la 10% la 80% în doar 31 de minute atunci când sunt conectate la un încărcător rapid DC. Ambele au capacitatea de a se încărca la o rată maximă de 200 kW, așa că nu sunt nici cele mai rapide, nici cele mai lente din segment. La încărcarea AC, bateriile se încarcă în 11,25 ore.

Mercedes spune că SUV-ul EQS este capabil de o autonomie de peste 373 de mile sau 600 de kilometri conform testelor WLTP. Această autonomie totală este, de asemenea, considerabil mai mică decât în cazul sedanului EQS, care poate ajunge până la 479 mile (770 km) WLTP.

Cu toate acestea, SUV-ul EQS ar trebui să poată adăuga aproximativ 300 km de autonomie în doar 15 minute, astfel încât opririle sa nu mai fie necesare la drumuri lungi.

Tehnologii Mercedes-Benz EQS SUV

450+ va veni standard cu un ecran de infotainment de 12,8 inch și un afișaj de informații pentru șofer de 12,3 inch. De asemenea, va veni cu o trapă panoramică, scaune încălzite și ventilate și opțiunea de a adăuga un al treilea rând pentru o capacitate totală de șapte pasageri.

580 4MATIC vine cu MBUX Hyperscreen cu trei ecrane sub un singur panou de sticlă curbată de 56 de inch. Cumpărătorii care optează pentru sistemul de divertisment pentru locurile din spate beneficiază însă de funcții și mai impresionante.

Pentru pasagerii spate sunt adăugate două afișaje de 11,6 inch și o tabletă plasată central, care acționează în esență ca un controler suplimentar.

SUV-ul EQS vine în standard cu suspensia pneumatică Airmatic cu sistem de amortizare adaptiv, sistemul Dynamic Select care include modurile de conducere Confort, Sport, Eco și Individual și direcție pe puntea spate. În ceea ce privește sistemele de asistență a șoferului, primește Pachetul de asistență pentru șofer cu control de croazieră adaptiv Distronic Active Distance Assist, Active Lane Keeping și Blind Spot Assist, Active Stop-and-Go Assist, Active Steering Assist, Active Brake Assist cu funcție de trafic transversal și PRE-SAFE PLUS inclusiv PRE-SAFE Impulse Side.

Până la șapte profiluri de utilizator pot fi salvate cu un scaner de amprente în consola din mijloc. Apoi, acestea pot fi alocate anumitor locuri din vehicul, unde utilizatorii individuali se pot bucura de conținutul și setările de confort pe care le preferă.

Dimensiuni

Noul Mercedes este puțin mai înalt și mai lung decât SUV-urile rivale (Tesla Model X, BMW iX), măsurând 5130 mm lungime, 1955 mm lățime și 1727 mm înălțime, așa că ar trebui să ofere mai mult spațiu interior decât ambele.

SUV-ul EQS împarte ampatamentul 3200 mm cu EQS Sedan, dar este cu peste 198 mm mai înalt. Al doilea rând de scaune poate fi reglat electric înainte și înapoi cu până la 127 mm și, că urmare, spațiul pentru genunchi din al doilea rând este între 838 și 965 mm.

Deși nu există încă un preț oficial pentru SUV-ul EQS care va fi pus în vânzare la sfârșitul anului 2022, bănuim că va fi aproape de cel al sedanului.

Sursa: Mercedes-Benz


Sursa foto: Mercedes-Benz


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide