Au apărut imagini din uzina Dacia. Cum se lucrează după reluarea producției? VIDEO

Autor: Elena Luchian 21 apr. 2020 Știri auto

Dacia este prima uzină auto care a reluat producția în România. Divizia de Mecanică și Șasiuri și Uzina Vehicule și-au reluat activitatea. Angajații au primit indicații clare pentru a reduce la minimum riscul infectării cu noul coronaviurs. Pe 4 mai, vor reveni în centrul de producție și celelalte departamente.

GALERIE FOTO

Se lucrează intens în Uzina Mecanica și Șasiuri, acolo unde se produc șasiuri, motoare și cutii de viteze și la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. După o lună de șomaj tehnic, în care angajații au primit 85% din salariu, aceștia au revenit la lucru pe bază de voluntariat.

Măsuri de siguranță

La Mioveni toată lumea poartă măști și mănuși. A apărut la intrarea în fabrică un set de măsuri de siguranță obligatorii. Pentru ca riscul de infectare să fie redus la minimum, au fost montate separatoare în sălile de mese, dar și la toaletă, între chiuvete.

În sălile de ședință, locurile care trebuie să rămână libere au fost marcate cu un “X”. Pe podea, au fost lipite benzi adezive care le indică angajaților distanța pe care trebuie să o păstreze pentru a fi în siguranță.

Toate posturile de lucru din centrul de producție sunt dezinfectate în repetate rânduri pe parcursul zilei, dar și la finalul programului de lucru. Angajaților li se verifică temperatura la intrare cu ajutorul unei camere termice.

Dacia a anunțat încetarea activității pe 18 aprilie, cu intenția de a o relua pe 5 aprilie. Centrul de producție a fost nevoită însă, să amâne momentul în care angajații revin la posturile de lucru din cauza valului de îmbolnăviri cu noul coronavirus.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide