Imagini virale – Polițiștii folosesc whiskey în loc de lichid de parbriz

Autor: Elena Luchian 11 dec. 2019 Știri auto

E frig în Siberia și mașinile îngheață la scurt timp după motorul s-a oprit. În regatul de gheață de la ruși, trebuie să fii inventiv ca să nu degeri. Agenții de la rutieră din Novosibirsk au găsit soluția pentru a dezgheța parbrizul autospecialei de poliție. Echipajul a ales să toarne whiskey în recipientul pentru lichid de parbriz.

Pentru că parbrizul mașinii de patrulare era murdar și înghețat, iar în rezervor nu mai era lichid, polițiștii au recurs la o metodă inedită. Au turnat alcool scump ca să curețe și să dezghețe parbrizul. “Chiar îmi permit să fac așa ceva, pentru că sunt polițist la rutieră!”, se aude glume unui agent în filmarea realizată de unul dintre cei doi colegi care au participat la ispravă.

“Am vrut să păstrez această sticlă până la petrecerea de Crăciun, dar datoria este mai presus de orice”, se amuză oamenii legii.

“Ce miros plăcut!”, se aude exclamând cel care filmează, imediat ce șoferul pornește ștergătoarele.

Imaginile i-au înfuriat pe șefii celor trei. Inspectoratul General de Poliție din Novosibirsk a demarat deja o anchetă internă pentru a afla cum au ajuns polițiștii să toarne whiskey în loc de lichid de parbriz, ce căuta sticla de alcool la ei în mașină în timpul orelor de lucru, de ce au folosit un limbaj vulgar, dar și de ce au filmat și au făcut publice imaginile care – susțin autoritățile – pătează reputația poliției.

Ulterior, agenții au spus că în sticlă nu se afla whiskey, dar, la începutul filmării, se vede cum desfac sticla nesigilată.

În România, lichidul de parbriz potrivit pe timp de iarnă are prețuri de pornire de la 7 lei în supermarket-uri. O sticlă de whiskey de tipul celei folosite de polițiști este de aproximativ 10 ori mai scumpă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide