Imaginile dezastrului la Chiajna: O stradă s-a surpat sub greutatea mașinilor

Autor: Cristian Agatie 20 mai 2021 Știri auto

O stradă din Chiajna s-a surpat sub greutatea mașinilor, după ce ploaia a dus la tasarea unui șanț acoperit cu pietriș. Un TIR, dar și alte mașini, au rămas prinse în capcană.

Intră în Galeria FOTO

După furtuna de zilele trecute, ploaia căzută în cursul nopții a continuat să facă victime printre șoferi. Mai multe mașini, printre care și un TIR, au rămas blocate în această dimineață pe o stradă din Chiajna, după surparea terenului.

Strada Ilie Petre din Chiajna a fost „reparată” recent, în urmă cu patru luni. Numai că în loc de beton, drumarii au folosit nisip și pietriș. Din cauza ploii, suprafața s-a tasat și s-a surpat, iar șanțul creat a fost acoperit cu apă. Șoferii care au trecut pe acolo nu aveau cum să vadă capcana din trafic.

Strada s-a surpat în cursul nopții, iar festivalul fiind deschi de un TIR care a rămas blocat aici de la primele ore ale dimineții. Echipele de intervenție sosite la fața locului încă nu au reușit să îl scoată. Au fost aduse și trei excavatoare. Operațiunea este cu atât mai dificilă, cu cât TIR-ul este încărcat cu fier beton.

Chiajna: O stradă s-a surpat sub greutatea mașinilor. Cine este de vină

Șoferul a povestit că a oprit TIR-ul pe partea dreaptă a străzii pentru câteva minute, iar aceasta s-a surpat cu totul. Și alți șoferi au trăit joi dimineață experiențe similare, rămânând blocați cu mașinile. În prezent, Poliția Locală a blocat circulația în zona cu probleme și îi îndeamnă pe șoferi să ocolească zona.

Desigur, nu era decât un pas până când acest eveniment local să fie exploatat în scopuri politice. Cornel Zainea, un politician independent, a arătat scurt cu degetul la incompetența autorităților locale. Comentariile la postarea acestuia redirecționează însă vina spre transportatori și dezvoltatorii din zonă, care intră cu camioane grele în zone care nu au fost proiectate pentru astfel de trafic.

Desigur, astfel de incidente se întâmplă și la case mai mari. Mașini înghițite de gropi din asfalt au mai fost, chiar și în București. Dar probabil că nicio groapă locală nu se compară cu cea din Napoli, care a înghițit mai multe mașini dintr-o parcare, în urmă cu patru luni.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide