Îmbunătățiri pentru gama Dacia. Mașinile vor putea primi și dispozitive de tip etilotest

Autor: Ionuț Vîlciu 19 feb. 2024 Știri auto

Dacia anunță modificări importante pentru 3 modele din gama sa. Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger primesc o suită de sisteme de siguranță și câteva modificări estetice odată cu noua actualizare.

Producătorul autohton anunță o serie de modificări pentru gama sa de modele. Aceste actualizări vizează patru modele: Logan, Sandero, Sandero Stepway și Jogger, mașini care primesc mai multe sisteme de siguranță în standard și o serie de modificări estetice. Modificările au survenit odată cu trecerea obligatorie la normele europene de siguranță GSR2 (Global Safety Regulation 2).

Astfel, Sandero va fi disponibil acum într-un nou nivel de echipare Journey, corespondent al echipării Extreme, disponibilă pe Sandero Stepway. Dacia Sandero, în echipare Journey, oferă acum în standard dotări precum: antenă tip aripă de rechin, jante din aliaj Randia, ornamente pentru pragurile interioare, cameră de marșarier, suport detașabil pentru smartphone și organizator pentru portbagaj. Logan și Sandero primesc și noi modele de jante Flexwheel. Acestea se numesc Atara, iar modelele Jogger și Sandero primesc roți Flexwheel Atara Dark în două nuanțe. În funcție de model, vor fi disponibile noile jante din aliaj Randia și Randia Dark.

Gama Dacia primește mai multe echipamente de siguranță în standard

Dacia anunță că Beige Safari devine nuanța exclusivă a modelului Sandero Stepway. De asemenea Gris Schiste, regăsită până acum doar pe Jogger, cât și nuanța Cedar Green de pe versiunile Extreme, sunt de acum disponibile pe toate modelele din gamă.

La capitolul echipamente, Dacia promite schimbări destul de importante. Astfel, toate mașinile primesc un sistem de înregistrare a datelor în caz de accident și posibilitatea de instalare a dispozitivului de antidemaraj etilometric, dispozitiv ce va împiedica pornirea motorului dacă va simți alcool în aerul expirat de șofer. Printre celelalte sisteme incluse standard acum pe gama Dacia se numără: sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație, cu alertă pentru depășirea vitezei legale, alertă la schimbarea benzii de circulație, asistență la menținerea benzii de circulație, sistem de supraveghere a atenției șoferului, asistență la parcarea cu spatele, senzori de lumină și de ploaie, frânare automată de urgență cu funcție de detectare a pietonilor și bicicliștilor, semnalizarea frânării de urgență.

De asemenea, mașinile primesc un port de încărcare USB-C în față. Opțional, prin pachetul Comfort, un astfel de port va fi montat și pentru pasagerii spate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide