Importanța anvelopelor de vară. De ce să nu folosești anvelope de iarnă pe timp de vară?

Autor: Ionuț Vîlciu 01 apr. 2024 Știri auto

Anvelopele sunt un element crucial în componența oricărei mașini, dat fiind că ele reprezintă singurele pete de contact dintre vehicul și sol. Care este importanța anvelopelor de vară și de ce nu ar trebui să folosim anvelope de iarnă la temperaturi ridicate?

Primăvara a început să dea semne pozitive, cu temperaturi chiar ridicate pentru această perioadă, așa că mulți șoferi probabil se gândesc deja la achiziționarea unor anvelope noi de vară. Cu toate că investiția în anvelopele de vară de înaltă calitate este una substanțială, alegerea unui model calitativ poate fi alegerea corectă pe termen lung.

Date fiind temperaturile în creștere, este timpul să montăm anvelopele de vară. Potrivit Goodyear, alegerea anvelopelor potrivite afectează extrem de mult distanțele de frânare, care pot fi de până la 15 metri pe un drum umed la 80 km/h și de 7 metri pe un drum uscat la 100 km/h. Totodată, teste recente au arătat că la frânarea pe un drum umed, la temperaturi de 15 grade celsius și la 80 km/h, anvelopele de iarnă au o distanță de frânare cu aproximativ doi metri mai mare decât cele de vară. De asemenea, uzura este mult mai mare, iar distanțele de frânare mai mari pot face diferența în situații limită.

Cum întreținem corect anvelopele mașinii noastre?

Cu o întreținere adecvată, șoferii pot obține cele mai bune rezultate pe termen lung cu anvelopele lor. Goodyear recomandă șoferilor să verifice în mod regulat dacă anvelopele sunt intacte și să se asigure că adâncimea benzii de rulare nu este mai mică decât cea legală. Anvelopele uzate sunt deosebit de periculoase în condiții de ploaie, când banda de rulare poate să nu se dreneze corespunzător.

De asemenea, se recomandă verificarea presiunii din pneuri cel puțin o dată pe lună, deoarece anvelopele dezumflate duc la un consum mai mare de combustibil, la o uzură mai rapidă și la deteriorarea anvelopei. Este important să se respecte recomandările producătorului auto privind umflarea și să nu se conducă niciodată cu anvelope cu un indice de încărcare mai mic decât cel recomandat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Goodyear


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide