În Călărași vor apărea primele stații de încărcare pentru mașini electrice

Autor: Marius Vișan 13 iul. 2020 Știri auto
În Călărași vor apărea primele stații de încărcare pentru mașini electrice

În aproximativ 3 luni, în Călărași vor apărea primele patru puncte de încărcare pentru mașinile electrice.

La fiecare stație de reîncărcare pot fi alimentate 3 autovehicule simultan, astfel că, prin proiect vor fi amenajate şi câte 3 locuri de parcare cu această destinație. Odată cu finalizarea acestui proiect, Municipiul Călărași va fi printre primele UAT-uri din țară cu stații de încărcare auto electrică amenajate cu ajutorul finanțării obținute din partea Administrației Fondului pentru Mediu, informează Adevărul.ro.

Unde vor fi amenajate stațiile de încărcare?

În cadrul acestui proiect, Călăraşiul a beneficiat de o finanţare de peste 700.000 de lei. Stațiile de încărcare se vor regăsi în următoarele locaţii:

-strada Flacăra – parcare sediu Primărie 2;

-zona Bulevardul 1 Mai – parcare Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi;

-strada Stejarului în zona parcare Bancpost – zona Centru Sera;

-strada 1848, intersecția cu strada București.

Proiect aprobat încă din luna noiembrie 2020

Administrația Fondului pentru Mediu a aprobat încă din luna noiembrie 2020 un proiect privind instalarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice în municipiile reședințe de județ, respectiv cel al Municipiului Călărași, care urmează să beneficieze de o finanțare de 715.085,28 lei, pentru montarea unui număr de 4 stații de reîncărcare cu 8 puncte de reîncărcare rapidă echivalente.

11 astfel de proiecte vor fi în toată țara

Au fost aprobate 11 astfel de proiecte pentru 79 de stații de reîncărcare în orașele Zalău, Piatra Neamț, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Târgu Jiu, Oradea, Baia Mare, Focșani, Satu Mare, Reșița și Giurgiu.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanții eligibili sunt unitățile administrativ-teritoriale – reședinţe de județ și municipiul București, iar suma alocată sesiunii de finanțare a fost de 92 milioane lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor.ro


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide