În România vor exista mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice

În România vor exista mai multe stații de încărcare pentru mașinile electrice

Autor: ProMotor acum 8 luni Mașini electrice

OMV Petrom instalează 30 de stații de încărcare pentru mașinile electrice în România și Bulgaria. În cadrul parteneriatului cu Eldrive, companie care produce stații de încărcare, se vor instala 30 de puncte de încărcare rapidă pentru mașinile electrice în stațiile de distribuție a carburanților din România și Bulgaria.

Ca urmare a acestei inițiative, România și Bulgaria vor fi conectate printr-o infrastructură de puncte de încărcare rapidă de 50 de kW, se arată într-un comunicat de presă transims săptămâna aceasta.

Primele două stații din cadrul acestui proiect au fost instalate în Bulgaria, în Daskalovo (autostrada Struma) și șoseaua Golyamokonarsko (în apropiere de Plovdiv) și au avut, deja, primii clienți.

Încărcare rapidă – 80% în 40 de minute

Noua rețea de stații de încărcare le va permite șoferilor să încarce până la 80% din bateria vehiculelor electrice, în aproximativ 40 de minute, în cadrul unui ciclu de încărcare rapidă.

„Credem că viitorul mobilității va presupune un mix de carburanți, convenționali și alternativi și, în același timp, sustenabili din punct de vedere economic și al mediului. În ceea ce privește soluțiile alternative, pentru autoturisme și vehiculele ușoare, pe distanțe scurte, mașinile electrice pot fi o alegere. Pentru autovehiculele grele și transport pe distanțe mai mari, luăm în considerare ca potențiale soluții CNG și LNG, care au o eficiență energetică mai mare și emisii mai scăzute” a spus Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom.

Compania este prezentă pe piața de distribuție de carburanți în România, Moldova, Bulgaria și Serbia, operând o rețea de 800 de stații de alimentare.

La finalul anului trecut erau, în România, aproximativ 400 de stații de încărcare pentru mașini electrice, în timp ce numărul de vehiculele electrice și hibrid nou înmatriculate în primele patru luni ale anului 2020 reprezenta 2,75% din numărul de vehicule înmatriculate.

Rețeaua Eldrive are peste 210 puncte de încărcare în Bulgaria și România. Rețeaua funcționează prin aplicația smartphone Eldrive, cu ajutorul căreia utilizatorii pot vedea informații în timp real despre locația, tipul, prețul și starea stației alese precum și pentru a efectua plata.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide