În cât timp atinge 0-100 km/oră Renault Clio R.S.Trophy | VIDEO

Autor: Marius Vișan 10 iun. 2016 Știri auto

 


Din când în când, cei de la Throttlechannel.com iau câte o maşină şi o pun la încercare pentru a vedea în câte secunde atinge 100 de km/oră. După ce am văzut  în cât timp ating o Dacia 1300 şi un Fiat 124 Sport Coupe din anii ’70, i-a venit rândul unui reprezentat mai tânăr să fie testat: Renault Clio R.S. Trophy.

Motorul de 1,6 litri turbo livrează 220 de cai-putere, în timp ce funcţia „torque boost” poate duce limita cuplului motor până la 280 Nm, cu 40 de unităţi mai mult decât versiunea RS standard.

Pe lângă o remapare a unităţii electronice de control, Clio RS Trophy EDC are un turbo mai mare, cu o admisie redesenată pentru a minimaliza pierderile de presiune şi cu un sistem de evacuare modificat pentru a acomoda noul catalizator Euro 6.

Aşadar, în timp ce pragul roşu al turaţiei creşte de la 6.500 rpm la 6.800 rpm, emisiile de CO2 scad cu 6 g/km, la 138 g/km. Şi cutia automată EDC a trecut printr-o serie mică de modificări, astfel încât, în cazul lui RS Trophy EDC, progresează prin trepte cu până la 50% mai repede.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide