În Constanța a ajuns primul autobuz electric chinezesc. Urmează să fie livrate și altele în 2022

Autor: Daniel Samoilă 12 ian. 2022 Știri auto

Primul autobuz electric chinezesc a ajuns în Constanța, la începutul acestei săptămâni. Flota va fi completată de alte modele care vor sosi în orașul de la Marea Neagră în acest an.

În total vor fi livrate nu mai puțin de 20 de autobuze de 12 metri, ele fiind distribuite de către un importator israelian – New Kopel Car Import. Acesta a câștigat licitația organizată de Ministerul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării anunțase la finalul lunii octombrie 2020 că New Kopel Car Import a câștigat licitația pentru 51 de autobuze electrice de 12 metri lungime, care sunt destinate transportului public din Constanța, Alba Iulia, Buzău, Constanța și Ploiești.

Noi autobuze electrice vor veni în Constanța

Potrivit economica.net, în ceea ce privește Constanța, contractul prevede livrarea a 20 de autobuze electrice de 12 metri lungi, dar și cinci stații de încărcare rapidă și 20 de stații de încărcare rapidă.

Oferta câștigătoare a fost de 55,33 de milioane de lei fără TVA. La licitație au mai participat și francezii de la Alstom, turcii de la Bozankaya și polonezii de la Solaris Bus & Coach.

Totodată, în Constanța urmează să mai fie livrate alte 21 de autobuze de către turcii de la BMC Truck & Bus.

România va avea un producător de autobuze electrice

Începând cu anul 2022 România va avea un producător de autobuze electrice. Compania se numește BMC Truck&Bus SA.

BMC Truck&Bus SA va avea uzina la Ciorogârla, lângă București, și va dezvolta autobuze în parteneriat cu Zonson Smart Auto Co LTD, o subsidiară a firmei chineze ZTE.

În primă fază se vor produce anual 200 de autobuze, iar ulterior livrările se vor ridica la 500 de unități pe an. Compania chineză va oferi soluția electrică și integrarea, dar produsul final va fi unul românesc.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Forum peundemerg.ro



Comentarii
Inchide