România va avea un producător de autobuze electrice. Unde va fi fabrica

Autor: Daniel Samoilă 22 dec. 2021 Știri auto
România va avea un producător de autobuze electrice. Unde va fi fabrica

Începând cu anul 2022 România va avea un producător de autobuze electrice. Compania se numește BMC Truck&Bus SA.

BMC Truck&Bus SA va avea uzina la Ciorogârla, lângă București, și va dezvolta autobuze în parteneriat cu Zonson Smart Auto Co LTD, o subsidiară a firmei chineze ZTE.

În primă fază se vor produce anual 200 de autobuze, iar ulterior livrările se vor ridica la 500 de unități pe an. Compania chineză va oferi soluția electrică și integrarea, dar produsul final va fi unul românesc.

Autobuzele electrice vor fi disponibile atât pe piața românească, cât și cea europeană. Ele vor fi livrate sub marca EuroBUS Diamond.

Prototipul autobuzului va fi gata în martie-aprilie 2022, iar producția în sine va începe din toamnă.

România va produce autobuze electrice lângă București

Potrivit economica.net, angajările se vor face începând cu primăvara anului 2022, iar în primă fază 150 de persoane vor avea job-uri noi.

Modelul EuroBUS Diamond electric va fi produs până în 2024, în toate versiunile de lungime – 12 metri, 8,5m, 6m și 18 m (cu burduf).

Investiția totală se ridică la peste 25 de milioane de euro, iar fabrica este localizată lângă autostrada București-Pitești.

„Viitorul în materie de mobilitate este electric, iar ZTE are experiența producerii a mii de autobuze electrice anual. Este știut că statul chinez este mult avansat în acest domeniu.

Prototipul noului autobuz electric produs în România va fi finalizat undeva în martie-aprilie 2022, apoi va merge pentru licențiere la Registrul Auto Român, iar la sfârșitul verii, începutul toamnei anului viitor, va începe producția de linie”, a declarat Silvia Colacea, Director Executiv al SC BMC Truck & Bus SA .

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide